Sliedrecht JO13-1 kan matig spelend Nivo Sparta geen pijn doen.

3 - 1

Sliedrecht JO13-1

12 oktober 2019 10:15

Milan Busker

Vandaag kan ik helaas niet zeggen dat ik heb zitten genieten langs de lijn. En dat heeft dan nog niet eens te maken met de motregen die druilerig naar beneden kwam. Nee, Nivo Sparta JO13-1 speelde vandaag zoals het weer was: grijs, druilerig en saai. Je kon beter op bed blijven liggen. De supporters op de tribune langs het hoofdveld werden vandaag niet verwend. Ja, er werd gewonnen. Dat wel. Maar de commentaren langs de kant waren niet mals: slecht, ongeconcentreerd, matig, slordig, rommelig, enzovoorts. Of het door de vele afwezigen kwam die vanwege ziekte, vakantie en blessures niet mee konden doen? Te laat naar bed? Aan vakantie toe? Geen idee.

Om 10.15 uur trapten we af voor een vriendschappelijk duel tegen de ongeslagen koploper uit Hoofdklasse B: Sliedrecht JO13-1. Met 9 punten uit drie wedstrijden staan zij bovenaan in hun competitie. We hadden dus een tegenstander van formaat uitgenodigd. Een mooie opwarmer voor de bekerwedstrijd van volgende week zaterdag tegen OJC Rosmalen.

Al binnen een minuut na de aftrap wordt Noud van Dalen diep gestuurd. Hij snijdt naar binnen en passeert de keeper van Sliedrecht in de korte hoek: 1-0 voor Nivo. Ik ga er eens even goed voor zitten, want dit gaat wel heel rap! Helaas is Nivo erg slordig en rommelig. Het lijkt welhaast op onderschatting en overmoed hoe onze spelers spelen. Vrijwel zonder uitzondering spelen ze (ver) onder hun gebruikelijke niveau.

Als solide pijler onder de defensie houdt Levi van Wijgerden de deur achterin goed dicht. Maar het is tekenend dat hij enkele keren corrigerend en reddend moet optreden om slippertjes en slordigheden van 'n teamgenoten te corrigeren. Er zit geen beleving in het team vandaag. Er wordt te weinig druk gezet, spelers wandelen terug na een aanval en meer van dat soort zaken. Dat Nivo ondanks dat vrijwel continue op de helft van de tegenstander voetbalt is eigenlijk best verbazingwekkend. De spaarzame spannende momenten voor de goal van Nivo worden zonder uitzondering door ons zelf veroorzaakt.

Aan de andere kant creëren we niet zo veel mogelijkheden als normaal en zijn we bij de kansen die we krijgen slordig in de afronding. Of treedt de keeper van Sliedrecht goed op met reddingen op o.a. een hard schot van net buiten de zestien van Mohamed Hakem. We krijgen een aantal hoekschoppen die helaas niks opleveren. Marlon van Wetering kopt een keer ruim naast, schoten uit de tweede lijn worden geblokt en zo tikt de tijd weg. Op slag van rust krijgen we weer een corner. Deze gaat over en langs iederen heen. De afvallende bal komt bij Tom Kaasjager terecht die niet twijfelt en van dichtbij hard uithaalt: 2-0 in de 30e minuut. Scheidsrechter Milan Busker laat na de goal niet eens meer aftrappen en fluit gelijk voor de rust.

Na rust komen Wessel van Eck (voor Mohamed Hakem), Gino van IJzendoorn (voor Ryan Smit) en Fabio Vissers (voor Tygo Brouwer) in het veld. Het spel van Nivo gaat helaas op dezelfde wijze door. We brengen onszelf regelmatig in de problemen door te makkelijk achterin rond te spelen en door overmoedig te worden bij het uitspelen van de tegenstander. Na een achterbal brengt keeper Kik van Dongen in het spel door Indy Epskamp aan te spelen. Deze staat echter kort gedekt door een aanvaller van Sliedrecht en die onderschept de bal. Met een schitterend schot via onderkant lat brengt Sliedrecht een beetje spanning terug in de wedstrijd: 2-1 in de 40e minuut. Sliedrecht ruikt bloed en probeert ons nog meer onder druk te zetten achterin. Daar slagen ze echter nauwelijks in. Want ondanks de slordigheden en het matige spel komt Nivo eigenlijk nauwelijks in de problemen. Qua entertainment voor het publiek is het echter zwaar onvoldoende...

Trainer Mario Nikolov schreeuwt zicht de longen uit z'n lijf en probeert met een kleine omzetting nog wat te forceren (ondanks dat we 2-1 voorstaan overigens). Hij haalt spits Marlon van de Wetering naar de kant en brengt middenvelder Mohamed Hakem terug in de wedstrijd. Wessel van Eck wordt als gelegenheidsspits voorin geposteerd. Een goede zet, want al snel krijgt Nivo meer voorwaartse druk en kansjes. In de 57e minuut stelt Wessel van Eck de winst veilig met een doelpunt. Indy Epskamp speelt Ryan Smit in, die op zijn beurt Wessel van Eck diep stuurt. Deze zet goed door, gaat het strafschopgebied binnen en rond beheerst af door de bal langs de kansloze keeper te schuiven 3-1. In de laatste minuten geeft Gino van IJzendoorn de bal nog een keer goed mee aan Wessel van Eck. Er zit echter tot twee keer toe een Sliedrechts been tussen, waardoor hij de bal wel weet mee te nemen, maar te ver uit positie is om nog goed op doel te kunnen schieten. Er wordt verder niet meer gescoord en de eindstand staat met 3-1 al op het scorebord.

Eindstand: 3-1 (ruststand 2-0).

Volgende week zaterdag 19 oktober speelt Nivo Sparta JO13-1 voor de beker tegen OJC Rosmalen JO13-1. Aftrap is om 09.45 uur.