0 - 5

Nivo Sparta 3

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse F

13 september 2014 14:15

Het favoriete elftal van de club: het derde, heeft zaterdag laten zien tot wat ze in staat is. Na de misstap van vorige week was het derde uit tegen Everstein oppermachtig en won het met prachtig voetbal en klinkende cijfers 0-5.

Nivo 3 begon zaterdag met een vrijwel complete selectie tegen Everstein 3. Alleen in de verdediging waren de plekken dun bezaaid door de afwezigheid van Joey Anti-lopuh en Maarten de Manke. De twee vaste waarden werden echter maar beperkt gemist. Nivo 3 was vanaf het begin direct de bovenliggende partij. Met goed positiespel wist Nivo het de verdediging van Everstein gelijk moeilijk te maken. In de verdediging was Nivo fel op de juiste momenten en werden de ballen snel weer herovert. Het duurde niet lang voor het overwicht ook zichtbaar was op het scorebord. Frank de Gnoe zette de aanval op door een slecht verwerkte bal achterin richting Moussa te koppen, die de diepte in was gelopen. Op het randje van buitenspel (goed gezien door de eerlijke grens) was Moussa bijzonder koelbloedig in de afwerking.. 1-0. Enkele minuten stond ook de 2-0- op de borden. Uit een strakke corner van Albert Afgeleid was het Tijmen die de bal knap verlengde op Frank de Gnoe, die vervolgens makkelijk kon binnentikken.

Nog voor de rust stond zelfs de 3-0 op de borden. Dit keer was het Mohktar die scoorde.  Een knappe goal maar nog knapper was de actie van Opa Marc van Steenbergen die met zijn 1,50 m1 de assist gaf door een kopduel te winnen.

In de rust was de 3-0 nog geen reden tot te vroeg juichen. In de twee voorgaande wedstrijden liet het derde het namelijk compleet liggen na de rust en dat mocht zaterdag niet gebeuren. Gelukkig liet het derde direct na rust merken dat het nog bij de les was. Nog geen twee minuten na rust was het de net ingevallen Milan die een prachtige combinatie opzette Frank de Gnoe en vervolgens oog in oog met de keeper cool afwerkte: 4-0. In de rest van de tweede helft bleef Nivo goed spelen. Ook achterin stond alles goed dicht, en als er dan een keer een mannetje langs ging, was Marco de lange bal uiterst alert om een goede redding te verrichten. De score had flink op kunnen lopen, er werd echter wat slordig omgegaan met de kansen. Niet in de laatste plaats omdat mensen zoals Frank de Gnoe dachten dat er nu wel gestift kon worden. Gelukkig zijn er altijd mensen zoals de gebroeders van de Hilst die serieus blijven tot de laatste minuut en zo de 5-0 afdwingen. Een prachtige actie aan de linkerkant leidde de aanval in, waarna Maarten de Postbode zijn naam eer aan deed door twee man van Everstein te passeren en zijn broer Arnout vrij voor de keeper te zetten. Arnout Crespo aarzelde geen moment en passeerde met een droog schot eenvoudig de keeper..

De 5-0 was een mooie bekroning op de wedstrijd. Nu vooral zo doorgaan de komende weken..

Rest me nu  nog dit:

• Graag donderdag allemaal 5 euro lappen zodat Maarten nog een week langer op vakantie kan;
  • Kan iemand de trainer van het tweede vertellen dat Harold Venner in de basis hoort te staan!
  • Straks komt die nog bij ons terug ;-)
  • Het derde is nog op zoek naar een vlagger. We zoeken iemand die op zaterdag liever weg is van de vrouw dan thuis (net zoals wij). Die na de wedstrijd graag een biertje meedrinkt en weet hoe je een scheidsrechter naar je hand zet. Eventuele eigenaardigheden zoals langdradige verhalen vertellen, stopwoordjes als ‘Ja ja’ en ‘nog een ding hè’ kunnen worden vergeven. Een grote tuin met een trampoline is een pré voor de eindejaars-bbq die traditiegetrouw bij de grensrechter thuis worden gehouden..