N.I.V.O.-Sparta moet zich herpakken na nederlaag

5 - 0

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

13 september 2014 14:30

Roeland, I.

Nadat vorige week thuis met 1-3 werd verloren van Hardinxveld stond gisterenmiddag de uitwedstrijd tegen SV Geinoord uit Nieuwegein op het programma. Vooraf was bekend dat SV Geinoord getipt wordt als één van de titelkandidaten en ook in de voorbereiding had N.I.V.O.-Sparta al kennisgemaakt met de ploeg uit Nieuwegein. In de oefenwedstrijd op 9 augustus wist N.I.V.O.-Sparta weliswaar te winnen met 0-1, maar het koste toen de ploeg van Theo van Geffen ook veel moeite om uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken.

Ondanks deze waarschuwing en de goede voorbereiding ten spijt, was het de ploeg uit Nieuwegein die gisteren bijna de gehele wedstrijd domineerde, met vlagen N.I.V.O.-Sparta het nakijken gaf, en meer dan verdiend de wedstrijd besliste in een 5-0 overwinning.

Het was spits Vincent Griffioen van SV Geinoord die al na 11 minuten de 1-0 beheerst binnenkopte vanuit een voorzet vanaf de rechterzijde. Pas na ongeveer 20 minuten spelen in de eerste helft had N.I.V.O.-Sparta meer grip op de wedstrijd en ging de wedstrijd gelijk op. Het belangrijkste offensief in deze fase kwam van de voet van Wesley Paijmans. Zijn afstandsschot van ongeveer 20 meter wist doelman Niels Renes van SV Geinoord maar net over te tikken.

Vlak voor het rustsignaal werd de wedstrijd echter beslist. In de slotminuut van de eerste helft was het wederom Vincent Griffioen die een voorzet vanaf de rechterzijde goed aannam en met links wist af te ronden en zo de ruststand op 2-0 kon brengen.

De 2-0 was overduidelijk het keerpunt in de wedstrijd. Theo van Geffen paste nog 2 wissels toe in de rust, maar dit bleek niet het gewenste effect te hebben. In de tweede helft al direct na 5 minuten was het aanvoerder Jan-Maarten van Dijk die de verdediging van N.I.V.O.-Sparta eenvoudig uitspeelde en beheerst in de lange hoek inschoot (3-0). Een paar minuten later was het opnieuw Vincent Griffioen die verwoestend uithaalde (4-0). De wedstrijd was nu helemaal gespeeld. Ontgoocheld en zonder overtuiging restte N.I.V.O.-Sparta niets anders dan de schade zoveel mogelijk te beperken. Eindstand was uiteindelijk 5-0.

Van Geffen: “De samenwerking van onze voorste 3 spelers was onvoldoende, en niet zoals afgesproken. Hierdoor kon SV Geinoord vrij op komen en hun aanvallers bedienen. Dan hebben zij teveel kwaliteit t.o.v. onze verdedigers die gisteren geen enkel duel wonnen. Ook op het middenveld werden er weinig duels gewonnen, ook al vond ik dat tussen minuut 20 en 40 de wedstrijd gelijk op ging, ondanks dat we weinig konden creëren. Tevens waren onze flankspelers onzichtbaar en dan blijft er, ook in de tweede klasse niet veel over”.

Het mag duidelijk dat deze onverwacht slechte start van de competitie niet het scenario is wat Theo van Geffen en zijn assistenten Chris Verstegen en Niels Blom voor ogen hadden. Zaterdag aanstaande wacht de ‘derby’ tegen GVV’63 uit Gameren. Er zal ongetwijfeld een hartig woordje deze week gesproken worden. “We raken in ieder geval niet in paniek, maar dat het aanstaande zaterdag anders zal moeten mag duidelijk zijn !” sprak van Geffen.