GVV'63 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

20 september 2014 14:30

Essen, G. van

N.I.V.O.-Sparta moet nog wachten op de eerste drie punten van het seizoen. Met nog acht minuten te spelen, en een 2-0 voorsprong, werd de regioderby tegen GVV '63 definitief gestaakt. Merijn Bischoff brak in de slotfase namelijk ongelukkig zijn kuitbeen.

Voor het eerst in dertien jaar troffen N.I.V.O.-Sparta en GVV '63 elkaar in competitieverband. Dat betekende een grote toeloop van toeschouwers op het Eurosportpark. Die bezoekers zagen N.I.V.O.-Sparta sterk openen. De thuisploeg speelde op de helft van GVV '63 en de openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Dat resulteerde in een aantal kansjes, zo waren Davey Brothwell en Wesley Paymans al dichtbij de 1-0. Na tien minuten spelen was het John Noorthoek die doel trof na een bekeken pass van Jordi de Wit. De druk op GVV '63 hield na de 1-0 nog even aan. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Sterker nog, GVV '63 beet in de slotfase van de eerste helft van zich af. Het leverde een aantal kansen op die naast het doel van Tertoolen gingen.

Beide teams bleven langer achter in de kleedkamer. Naderend onweer deed besluiten om langer in de kleedkamer te blijven dan de gebruikelijke vijftien minuten. Ook de tweede helft werd tijdelijk afgebroken vanwege het onweer. Het deed de kwaliteit van de wedstrijd niet goed. Na de hervatting was het N.I.V.O.-Sparta dat de wedstrijd besliste. Jordi de Wit scoorde beheerst de 2-0. Een ongelukkige kuitbeenbreuk van rechtsback Merijn Bischoff leidde tot een triest voortijdig einde van de wedstrijd. Bischoff moest per ambulance het Eurosportpark verlaten. Gisteren is Bischoff in het gips gezet, vandaag is gebleken dat hij alsnog geopereerd moet worden.

Een fotoverslag van Marco Oomen van deze prachtige streekderby is hier te vinden.