Heukelum 5

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 12

5 april 2014 14:30

Mari de Haan

Vandaag stond de wedstrijd tegen de "oldies" uit Heukelum op het programma. De eerste wedstrijd werd gekenmerkt door de rollators en de conditie van de tegenstander. Maar vandaag weer een zelfde beeld. Rond 2 uur werd de parkeerplaats bij ons stadion volgereden met 45 km autootjes, Heukelum kwam eraan. En uit die autootjes kwamen weer de rollators die in Heukelum zelf werden gebruikt. Pampers uit, en voetbalkleding aan. Om even voor half drie het fluitsignaal, en we waren los.

Wederom hetzelfde beeld als bij de vijand, wij aan de betere hand, geen kans van scoren. Uiteindelijk de eerste echte uitbraak van het bejaardenteam, en zowaar, zij stonden voor. Indianengeluiden vanaf de kant, dit was natuurlijk een unicum. Daarna bleven wij druk houden, en uiteindelijk in de 37e minuut een schot van onze Mark/Hans en de 1-1 hing erin. Na 43 minuten de fluit erop, en tijd voor thee en wisselen van de Pampers.

Enige aanpassingen toegepast voor de 2e helft, zou toch voor een beter beeld moeten zorgen. Weer wij volop in de aanval, en bij iedere tegenaanval alleen de nodige dierlijke geluiden van de tegenstander, wat soms resulteerde in een voordeel van de scheids. Maar uiteindelijk na 8 minuten was het Maarten/Ronald die een droog schot verzilverde en stonden we voor met 2-1. Maar dat was niet de bedoeling, bij iedere aanval van de vijand stegen de dierlijke geluiden telkens hoger vanuit de dug-out tot ongekende hoogte, en de scheids was hier toch gevoelig voor. Resultaat dat Ewout in de 29e minuut voor 5 minuten verwijderd werd. En daar maakten de bejaarden gebruik van, de 2-2 lag erin. Daarna was het overleven, zij pakten alles aan om de (bij hun niet onbekende) scheids te beïnvloeden, wij te weinig ervaring om de bejaardensoos te stoppen. Uiteindelijke resultaat was 2-2, voor hun niet onverdiend, voor ons gewoon te kort.