3 - 0

Nivo Sparta 6

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

13 september 2014 15:00

Na een slechte bekerronde, we zijn al in de voorronde uitgeschakeld, begon vandaag voor ons het echte werk. Ten eerste de eerste wedstrijd voor de competitie, en ten tweede de eerste competitiewedstrijd voor ons als 6e van Nivo (voor de kenners, vorig seizoen waren we nog het 4e).

Met vandaag de uitwedstrijd tegen GJS 4. Een tegenstander waarvan we eigenlijk weinig wisten, voor de beker hadden we tegen hun 3e gespeeld en dat wonnen we met 3-1. Maar wat moet je dan van hun 4e verwachten. Met een selectie van 15 man zouden we op weg gaan naar Gorinchem, maar op het laatste moment gaf Ruben nog door ziekte op (beterschap joh) Gelukkig hebben we een vervanger, Anton moet na december Ruben vervangen als hij naar Mexico is, dus kon hij nu al optreden.

Vanaf de aftrap bleek al dat we een geduchte tegenstander hadden. Mooi opbouwend voetbal van achteruit, daar hadden we geen antwoord op. En dat dat resultaat gaf bleek al in de 7e minuut. Een doorgebroken speler, die in de 16 tot stoppen werd gedwongen door Anton, de scheids was resoluut en wees naar de stip. Terecht. Koelbloedig werd de pingel afgemaakt, en stonden we dus met 1-0 achter. Daarna bleef het aanmodderen, en was het GJS wat het spel bepaalde. Weer een aanval, onze verdediging stond te slapen en na 25 minuten was het 2-0. Wat een deceptie. Uiteindelijk als spelbreker Roelof ingezet, met als resultaat dat het wel beter begon te lopen bij ons. In de rust afgesproken dat we het spel van het laatste kwartier moesten doorzetten, kans op kansen zou dan wel komen. Inderdaad was het spel in de 2e helft iets beter, maar resultaat 0,0. Enige bijzonderheid was nog dat de tegenstander in blessuretijd nog de 3e erin legde. Eindstand 3-0, terechte uitslag. Complimenten voor de scheids, floot echt goed, en dankzij de tegenstander was het een hele leuke sportieve strijd.