8 - 2

Kozakken Boys 4

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

20 september 2014 14:30

Afgelopen donderdag kregen we bericht van de vijand, in dit geval Kozakken Boys 4, dat zij geen representatief elftal op de been konden krijgen, en derhalve wilden zij de wedstrijd doorschuiven naar dinsdag of donderdag. Echter, door de week voetballen is weer voor ons een probleem, dan kunnen wij geen "masterteam" op de been krijgen. Maar, na veel gebel en gemail (dankjewel Hanneke) is uiteindelijk toch de hamer gevallen, en spelen we zaterdag tegen de K. Boys. Misschien met een beetje weemoed, ook ik had graag life naar de derby van het eerste willen kijken. Maar ja, prioriteiten he....

Met een aangepast elftal, Marc er niet, "wedstrijdbreaker" Roelof was er niet, tot op dit moment "goalgetter Jeroen" afwezig,  matroos Robin geblesseerd, en Nick in de uitleen naar het 2e (leuk dat weer een speler van ons bij het 2e mag spelen). Met de "koning" onder de scheidsrechters deze wedstrijd begonnen.

Begin was erg rommelig, voor ieder kansen en gunden mekaar geen meter. Maar van lieverlee kregen wij de overhand, resultaat was dat Ewout uiteindelijk na een half uur de eerste erin prikte. Gelukkig, een beetje rust. En zo ging het door, de 35e minuut weer Ewout, en stonden we met 2-0 voor. Wel een tegenvaller, Gijs die naar de kant ging met een lichte blessure. Rust gaf ons tijd om iets te herstellen (tjonge wat was het benauwd) en de 2e helft zou de wedstrijd moeten beslissen. Maar kort naar de rust zag onze "chocoprins" ineens een handsbal in een schop tegen onze verdediger. Een penalty. Foutje, koning Popla. En ineens was het 2-1. Maar de euforie van de vijand was maar tijdelijk, eerst Maarten de 3-1, Pim de 4-1, Roderik de 5-1 en Bas de 6-1. Tenslotte toch wat weerstand van de vijand, en zowaar, het werd 6-2. Maar daarna was het Dilly, 7-2 en Hans (ja, inderdaad, Hans) die de 8e maakte. Eindstand 8-2.

Was een leuke wedstrijd, een goede koning als scheids en een leuke tegenstander. Volgende week de uitwedstrijd tegen Arkel. Van deze tegenstander weet ik niet veel, alleen dat ze dug-outs hebben die je hoofdpijn bezorgen.....