Nivo Sparta JO14-1

8 september 2020 18:30

Scheidsrechter

Andrea Bocelli

Vanavond speelden we de oefenwedstrijd tegen Focus'07 JO14-1. Hoewel we niet groots speelden, won Nivo Sparta JO14-1 vrij gemakkelijk met 5-2.

We waren vandaag erg slordig. Zowel ons veldspel als in de afronding lieten we forse steken vallen. Desondanks hadden we na een minuut of tien spelen al met 0-2 voor moeten staan. Dat was echter niet zo en daar putte Focus hoop uit. Met veel energie en duw- en trekwerk hielden ze ons veel te lang op 0-0. Ook scheidsrechter Andrea Bocelli deed en duit in het zakje toen een verdediger van Focus zijn noppen in het gezicht van Marlon van de Wetering plantte in hun strafschopgebied. Hij floot niet eens...

Maar goed, één foutje is nog een negen. Er zouden echter in de tweede helft nog drie strafschoppen gegeven moeten worden. Hij gaf er eentje voor het van achteren neerhalen van Ryan Smit. Maar ook vasthouden en hands zijn penaltywaardig al gaf hij die niet. Al met al een onvoldoende voor hem. Maar verder hadden we deze moeizame overwinning vooral aan onszelf te danken.

We maakten het onszelf veel te moeilijk. Onnodig. Desondanks lopen we na de 0-1 vlak voor rust in de tweede helft vrij rap uit naar 1-4. Het was Luuk Vos die aan het einde van de eerste helft de ban brak met de 0-1. Na een kwartier in de tweede helft werd Ryan Smit van achteren neergehaald in de zestien en kon Noud van Dalen aanleggen voor de penalty: 0-2.

Zoals gezegd: wij veroorzaken de problemen vooral zelf. Geknoei achterin maakt dat Focus de 1-2 kan binnenschieten. Dat is het startsein voor een betere fase voor ons. We spelen sneller en beter. Het baltempo ging omhoog en al snel blijkt dat Focus dat niet meer bij kan benen. Het verzet dat ze goed hebben geboden heeft al veel energie gekost en de pijp begint leeg te raken. In een minuut of vijf en met een paar mooie, snelle aanvallen staan we ineens op 1-4 na mooie goals van Adi Herdic en Ryan Smit.

Een identieke fout zoals die ook het eerste doelpunt van Focus inluidde, ligt ten grondslag aan de 2-4. Vlak voor tijd zet Nivo het slotakkoord met de 2-5 door de tweede van Adi Herdic.

Zaterdag spelen we uit voor de competitie bij vv Scharn in Maastricht.

Eindstand: 2-5 (rust: 0-1)