BMC JO19-3

Groep 5 99

29 augustus 2020 12:15

B. Vogelzang

Na de oefenwedstrijd uit tegen Kerkwijk JO19-1 (0-1 winst) van afgelopen woensdag, stond de eerste officiële wedstrijd op het programma. Een bekerwedstrijd tegen BMC uit Berlicum. Eindelijk.

Keeper: Guido van Schalm

Veldspelers: Lorenzo Wever (aanv.), Kevin van Opstal, Stijn van Daalen, Wouter Maas,  Wessel van der Schans, Rick de Bonth, Jilles Valk, Jasper Spek, Joeri Vandenput, Mika Jacobs, Oscar Vos en Joeri Stehman. Grensrechter Thijn Schouten

Door fysieke klachten, gedeeltelijk woensdag opgelopen, begonnen we met een kleine selectie aan deze wedstrijd. Gelukkig bleek al snel dat we, met redelijk veldspel, BMC het moeilijk maakten. In de 8e minuut kon Wouter de kwaliteiten van de keeper testen met een diagonaal schot en drie minuten later kreeg Jilles vanuit wat kansrijkere positie om uit te halen. Beiden malen wist doelman de inzet te keren. In de 15e minuut wist onze ploeg via een snelle counter over Jilles onze spits Rick te bereiken. Zijn schot werd net genoeg getoucheerd om naast te gaan. Een minuut later mikt Jilles op de paal. We kwamen steeds dichterbij, met onze pogingen, terwijl BMC nauwelijks tot aanvallen toe kwam. Onze verdediging speelde zeer gedisciplineerd en gaf geen kansen weg. In de 20e minuut werd de ban gebroken. Stijn wist met een lange bal uit een vrije trap, Jilles door het centrum van de BMC verdediging te bereiken. De snelle aanvaller, nam de bal goed mee en schoot voortreffelijk binnen voor de 1-0. Blijkbaar lag in de snelle diepe bal door het centrum de sleutel tot succes, want in de 28e minuut verkregen Wessel vanuit de omschakeling de bal en stak slim wederom Jilles diep. Deze lichtte zijn hielen en liet ook de tweede keer zien dat hij koelbloedig blijft voor de goal. De 2-0 was verdiend en gaf wat rust in ons spel. We kregen zeker meer mogelijkheden, maar we waren wat slordig met onze laatste pass en een paar momenten, waarbij er verkeerde keuzes werden gemaakt. Met iets meer slimmigheid had de score behoorlijk op kunnen lopen. Twee minuten voor de rust wist BMC voor het eerst een bal tussen de palen te krijgen, echter het schotje was geen enkel probleem voor Guido. Een minuutje later was het wel raakt aan de andere kant. Na een goede aanval over de rechterflank, werd Wessel vrijgespeeld en legde de bal panklaar op het hoofd van Jasper. Deze had goed positie genomen en knikte simpel binnen voor de 3-0. Met deze comfortabele voorsprong gingen we de rust in.

De tweede helft was nauwelijks drie minuten oud toen er weer een treffer te noteren viel. Wouter haalde over rechts de achterlijk en gaf prima voor, waarna Jilles bij de tweede paal binnen knikte. Toch speelde onze ploeg minder goed dan voor rust. Ons spel werd slordiger en BMC had meer aandeel. Vooral de rust ontbrak, om af en toe de bal rond te spelen, waardoor we meer in de duels kwamen en dat was tegen de fysieke redelijk sterke ploeg uit Berlicum een minder goede strategie. Toch gebeurde er vrij weinig op de grasmat, waar onze verdediging verlegen van werd. En we bleven zelf mogelijkheden scheppen. Zelf een kleine periode met tien man, vanwege een gele kaart, waren we over het algemeen de betere ploeg. In de 60e minuut was er een moment dat BMC iets terug kon doen. Een vrije trap van pakweg 20 meter afstand werd verrassend onder de springende muur door geschoten en verraste Guido bij de eerst paal voor de 4-1. Na deze treffer werd ons spel nog chaotischer. Met twee gewisselde lichtgeblesseerden, waren de mogelijkheden om nog dingen om te zetten beperkt. Het werd duidelijk dat we conditioneel nog niet top zijn en een kortstondig experiment in een 1-4-4-2 bleek ook niet heel gelukkig, gezien het matige veldspel. In de 80e was er zelf een zeldzaam foutje achterin, waardoor de linksbuiten van BMC in scoringspositie kwam. Deze nam de kans waar en schoot de 4-2 binnen. In het restant van de wedstrijd was het voornamelijk hard werken. BMC trachtte er weer een wedstrijd van te maken, maar behoudens een paar hoekschoppen werd het niet echt gevaarlijk. Als we zelf leren iets “zakelijker” te zijn, dan komen we niet in de problemen, want er waren nu een paar momenten te zien, die door een betere tegenstander zouden worden uitgebuit. Maar al met al, was er reden tot tevredenheid. Verdiende zege, één helft heel goed voetbal, conditioneel weer een stapje gedaan. Gematigde tevredenheid is op zijn plaats. Gefeliciteerd jongens, op naar de volgende.