4 - 5

Nivo Sparta 4

Groep 2 21

12 september 2020 15:00

Zaterdag 12 september stond de wedstrijd op het programma waar alle spelers van NIVO4 al weken naar uitkeken. BLC 4 uit met oa de zeer gewaarde Schilder in de gelederen. Zoals altijd werden we met open armen ontvangen en konden we snel omkleden om aan de warming up te beginnen. BLC had speciaal voor ons weer de altijd zeer onpartijdig fluitende scheidsrechter Herman den Blijker aangewezen voor deze belangrijke bekerwedstrijd. BLC4 had aan een gelijk spel genoeg om door te bekeren. Omdat net als BLC4 ook NIVO4 de eerste 2 bekerduels in winst hadden omgezet, zou NIVO4 bij winst voor doorgaan in de zegetocht naar de KNVB beker.

NIVO4 begon gretig aan de wedstrijd, maar vond in BLC4 direct een taaie, geduchte tegenstander. Het zou een lastige middag worden voor de mannen uit Zaltbommel. Met slecht kleine kansjes aan beide kanten kreeg de keeper van BLC in de 24ste minuut een terugspeelbal te verwerken. Dat pakt goed uit voor NIVO4, omdat de keeper de bal totaal verkeerd raakte 0-1. Na deze achterstand zette BLC4 een tandje bij wat resulteerde in enkele mogelijkheden. De tot dan toe uitstekend leidende scheidsrechter vloot één van deze mogelijkheden opeens abrupt af, omdat een speler van NIVO4, we noemen geen namen René, een aanmerking op de leiding had.  Ondanks een uitstekende redding wist een speler van BLC de 2e bal achter doelman Verhoeks te werken. Met deze 1-1 werd zonder noemenswaardigheden de rust bereikt.

De tweede helft beloofde veel goeds. Zeker voor de neutrale toeschouwer. De spelers van NIVO4 waren getergd. Dit resulteerde al snel in de tweede helft in een vrije trap voor NIVO4 iets buiten het strafschop gebied. Ondanks dat Gijs achter de bal ging staan, eiste Dilly de vrije trap op en krulde hem schitterend in de korte hoek, 1-2. Maar ook BLC had een expert, slechts enkele minuten later was het dan ook weer 2-2. Overigens werd ook deze vrije trap door de scheidsrechter toegekend door commentaar op de leiding. NIVO4 leek wat van slag door deze gelijkmaker en verzaakte in de dekking. Binnen 5 minuten profiteerde BLC4 hiervan door via een gelukte op 3-2 voor te komen. Het spel werd grimmiger, NIVO4 voelde dat er in Den Bosch wat te halen viel. Ondanks de onterechte ingrepen van de scheidsrechter, vocht NIVO4 zich terug in de wedstrijd en kon Delano met z’n chocoladebeen uithalen op de kansloze keeper van BLC. Een schitterende streep van ruim 30 meter in de verre kruising, 3-3. NIVO4 toonde veerkracht en pakte het goede positiespel van voor de 2-2 weer op. BLC werd sommige momenten weggetikt, maar had altijd een 12e man op het veld staan. Toch wist NIVO4 keer op keer goed uit te breken en werd het goede spel beloond met een treffer, Dilly verwerkte een goede voorzet van rechts via een volley achter de BLC doelman, 3-4. BLC4 leek verslagen te zijn met nog maar 10 minuten te spelen. De scheidsrechter dacht daar anders over en legde de bal op de stip na een opzichtige schwalbe. Het verkeer op de A2 ondervond nog enige hinder van een bal op de snelweg, toen een speler van NIVO4 zijn frustratie botvierde. Maar helaas, BLC4 bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. Wederom toonde NIVO4 veerkracht. Het in grote getale meegereisde Bommelse publiek spoorde de mannen van NIVO4 aan om in een uiterste inspanningspoging de overwinning binnen te halen. Een paar minuten voor tijd werd dit beloond en wist Ruud, na de doelman van BLC tegen de vlakte te hebben gewerkt, met z’n grote teen de bal binnen te werken. Even vreesde iedereen met een NIVO hart dat de scheidsrechter de goal zou afkeuren, maar hij ging niet in op de protesten van z’n clubgenoten en wees naar de middenstip, 4-5. BLC had de strijd opgegeven en NIVO4 voetbalde de wedstrijd professioneel uit. Een mooie overwinning in de tocht naar de eindoverwinning, de KNVB beker.