1 - 2

Mannen, 1, Groep 1 38

9 september 2014 19:30

Luitgaarden, M. van de

Ook de laatste wedstrijd in de poulefase heeft N.I.V.O.- Sparta met winst kunnen afsluiten. De 1-0 achterstand van de eerste (gestaakte) wedstrijd van 20 minuten heeft N.I.V.O.-Sparta gisterenavond kunnen omzetten in een 1-2 winst uit tegen Zuilichem.

Door blessures van Wesley Paijmans en Davey Brothwell was er een basisplaats voor Gianni Romano op het middenveld, Johnnie Noorthoek op de linksbuiten positie, en Niels den Haan op de positie van nummer 10.
Een aantal zeer grote kansen in de eerste helft, waaronder een kopbal van Jeroen Sterrenburg op de lat, wist N.I.V.O.-Sparta niet te bezegelen en hierdoor bleef de stand bij rust gehandhaafd op 1-0 voor Zuilichem.

Vlak na de rust wist N.I.V.O.-Sparta uiteindelijk de 1-1 binnen te koppen via Nick Linnenbank. Ondanks opnieuw een aantal goede kansen, en een duidelijk veldoverwicht van N.I.V.O.-Sparta bleef het nog even spannend. 1-1 was voldoende voor plaatsing van de volgende bekerronde, maar de wedstrijd was pas echt gespeeld nadat Niels den Haan de 1-2 binnenschoot. Een verdiende overwinning van N.I.V.O.-Sparta tegen Zuilichem en een mooi resultaat in de poulefase van de beker met een maximale score van 9 punten uit 3 wedstrijden.