UDI'19/CSU JO14-1

Divisie 3 F

5 september 2020 10:15

B.J. Schotanus

Er zat best veel spanning op vandaag. Tijdens de voorbereiding waren we erg wisselvallig en wisselden we heel goed af met heel slecht. Vandaag begint de competitie. Het gaat vandaag voor het echie. Om drie punten in de 3e divisie, poule F. We kennen de meeste tegenstanders niet. Nooit tegen gespeeld. Of zo lang geleden dat je er geen conclusies aan kunt verbinden.

UDI'19 komt op bezoek: een grote club. Van naam en van niveau. De trainers instrueren de spelers nog een laatste keer in de kleedkamer: wij spelen gewoon ons eigen spel. Ze sturen de volgende 11 het veld in: Kik van Dongen op doel en verder: Tygo Brouwer, Indy Epskamp, Yazid Akridi, Marciano de Kloe, Ryan Smit (c), Lynn Vos, Wessel van Eck, Noud van Dalen, Adi Herdic en Tom Kaasjager. Op de bank hebben we nog meer troeven met Gino van IJzendoorn, Mohamed Hakem, Luuk Vos en Marlon van de Wetering. Zeker geen zwakke bank... Jurre Wareman en Niek Hijzen waren uitgeleend om personele problemen bij andere teams op te lossen.

De door de KNVB aangestelde scheidsrechter fluit om 10.20 uur de wedstrijd op gang. Nivo gaat gelijk op zoek naar de goal van de tegenstander. Het duurt even, maar dan wordt Noud van Dalen diep gestuurd. Hij sprint de back eruit en gaat alleen op de keeper af, omspeelt deze en schiet... naast! Wat ongelofelijk jammer dat deze aanval niet met een doelpunt beloond wordt.

Nivo Sparta controleert, doseert en domineert. Na een aantal halve kansen en mogelijkheden wordt Tom Kaasjager met een schitterende pass vrij baan naar de keeper gegeven. Deze keer wacht hij geduldig op de keeper en omspeelt deze in de zestien, waarna het binnenschieten nog maar een koud kunstje is: 1-0 in de 11e minuut.

Het spel begint beter en beter te lopen. De spelers laten bij vlagen schitterend positiespel zien. In de 24e minuut wordt er weer geduldig opgebouwd. Over veel schijven komt de bal uiteindelijk net buiten de zestien van UDI'19 bij Wessel van Eck. Die zet met een prachtige beweging twee verdedigers op het verkeerde been. Daarmee krijgt hij tijd en ruimte om met een bekeken krul in de verre hoek de bal achter de keeper te schieten: 2-0 voor Nivo.

Nivo drukt nu echt door en creëert kans op kans en mogelijkheid na mogelijkheid. Slechts vijf minuten na de 2-0 is het prijsschieten in het strafschopgebied van UDI'19. Hoewel met man en macht wordt geprobeerd de bal weg te werken zitten de aanvallers van Nivo Sparta er als aasgieren bovenop en probeert de ene na de andere roodhemd zijn voet goed achter de bal te krijgen. Uiteindelijk is het de uiterst gretige en scherpe Adi Herdic die  in de 29e minuut de 3-0 laat aantekenen. Dit is ook de ruststand.

Na rust gaat Nivo verder waar het voor rust al mee bezig was: domineren. UDI'19 komt nauwelijks nog van de eigen helft af. Onze JO14-1 creëert heel wat kansen maar gaat er erg slordig mee om. Het is bijna een wonder dat er niet meer ballen in gaan. Met inmiddels Gino van IJzendoorn in het veld voor Tygo Brouwer en ook Luuk Vos (voor Noud van Dalen), Mo Hakem (voor Lynn Vos) en Marlon van de Wetering (voor Adi Herdic) binnen de lijnen kun je zien dat Nivo Sparta een sterke bank heeft. Ook met deze wissels neemt de aanvalsdruk niet af.

Sterker nog, nadat de bal via het middenveld bij de rappe Luuk Vos belandt, behoudt deze het overzicht en bedient de keurig meegelopen Marlon van de Wetering voor de 4-0 in de 63e minuut. Beide spelers stonden deze keer niet in de basis, maar de rappe dribbelaar en de veelscorende goaltjesdief maken met deze mooie combinatie duidelijk dat ze klaar zijn als het nodig is. En dat de anderen op die posities zeker niet mogen verslappen. Voor de trainers is het natuurlijk heerlijk om zo'n spelersgroep te hebben waarbij het enige probleem eigenlijk is dat er maar elf tegelijk in het veld mogen staan.

We hebben vandaag kunnen genieten van Bommelsch tiki-taka voetbal. In het zonnetje op de tribune was het goed toeven. Op naar volgende week, de uitwedstrijd in Maastricht.

Eindstand: 4-0 (rust 3-0)

1-0 Tom Kaasjager
2-0 Wessel van Eck
3-0 Adi Herdic
4-0 Marlon van de Wetering