1 - 2

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

27 september 2014 15:00

Piket, D.

De eerste drie punten voor N.I.V.O.-Sparta 1 in de Tweede Klasse F zijn dan eindelijk een feit. Op bezoek bij GJS in Dalem werd door het elftal van Theo van Geffen met 1-2 gewonnen.

Al na vijf minuten spelen kwam N.I.V.O-Sparta op voorsprong. Uit een corner van Niels den Haan kopte Hendri Kant raak. De van het tweede elftal van Kozakken Boys overgekomen aanvaller had door eerder blessureleed vandaag zijn eerste basisplaats. Dat vertrouwen beschaamde hij niet. Met de vroege 0-1 op het bord had N.I.V.O.-Sparta direct de rust in de ploeg.

Het wegvallen van rechtsback Bjorn van Bruchem was na 20 minuten spelen een smet op de wedstrijd. Het uitvallen van Van Bruchem, zelf de vervanger van de eveneens geblesseerde Bischoff, betekende dat Bart Geurts - normaal gesproken aanvaller - zijn opwachting kon maken. Ondanks de wisselingen bleef N.I.V.O.-Sparta in de eerste helft eenvoudig op de been en kreeg het zelf ook een aantal kansen.

Direct na rust was er opnieuw iets te vieren voor N.I.V.O.-Sparta. Het was Jordi de Wit die scoorde. Lang bleef die 0-2 stand niet op het bord staan. Twee minuten na de treffer van De Wit betekende een van richting veranderde vrije trap van Tommie Kant de aansluitingstreffer. Met nog ruim 35 minuten spelen te gaan liet N.I.V.O.-Sparta het na om de wedstrijd te beslissen. GJS probeerde met hoge bal nog iets te forceren maar de defensie van N.I.V.O.-Sparta stond goed.

Volgende week komt op het Eurosportpark GDC op bezoek. Aanvang 14.30 uur.

Klik hier voor de fotoreportage van Marco Oomen.