Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

4 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Piet Hakkert

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk 4 op het programma. Sleeuwijk 4?? Die hadden we vorig jaar toch ook in de competitie en waren kampioen geworden. Hoe kan dit? Navraag bij de keeper van hun leerde mij dat hun 4e nu 3e was geworden en zij vorig jaar 5e waren. Gerustgesteld. En tegen Sleeuwijk spelen is bijna altijd garantie voor een leuke voetbalmiddag. Met weer bijna dezelfde opstelling, Pim en Robin geblesseerd, Anton en Marc verplichtingen elders, konden we onder leiding van scheids Hakkert de wedstrijd beginnen.

Het eerste kwartier ging gelijk op, maar van lieverlede kregen we telkens meer de overhand en kwamen de kansen vanzelf. Maar wat een missers. Op de paal, op de lat, 3 cm naast, weer op de paal, de andere kant van het doel 7 cm naast, vanaf 5 meter schieten en dan 10 meter over schieten. Het hoorde er allemaal bij, en je kon wachten op een echte treffer. Uiteindelijk was het Roderik die er in de 39e minuut een complete show van maakte. Keeper uitspelen, twee spelers uitspelen, rustig doorpingelen en uiteindelijk beheerst de aan de rechterkant afmaken. 1-0. Dit is niet goed voor je hart, jongen, spanning is goed, maar niet zo.  Maar het resultaat telt, daar gaat het om. En vier minuten later was het Maarten die de wedstrijd naar onze hand zette, 2-0 en ook ruststand.

In de theepauze afgesproken om zo snel mogelijk de 3e te maken, door wie maakt eigenlijk niet zoveel uit, met het idee dat de tegenstander dan wel gesneuveld zou zijn en we aan ons doelsaldo konden werken. Maar dan moet de vijand wel meewerken. Maar die gingen vanaf de start vrolijk in de aanval, en probeerde de aansluitgoal te malen. En het gevaar zit er dan in als die zou vallen zij vleugels zouden krijgen en voor de gelijkmaker zouden gaan. Maar weer na een kwartier (waarom maken ze voor zo'n tegenstander niet een wedstrijd van 2 x 15 minuten, dan kunnen ze een wedstrijd lang aan de bak) was het gedaan en was de wedstrijd voor ons. Met uiteindelijk Arno, (ja inderdaad Arno scoort ook weer eens) die in de 88e minuut de 3e erin legde. Eindstand 3-0. Nog twee complimenten te vergeven, de eerste aan de vijand die meewerkte om er een leuke en sportieve middag van te maken, en de tweede voor de scheids die het hartstikke goed deed.

Volgende week uit tegen Sliedrecht, voor ons een hele onbekende en nieuwe vijand.