Sportlaan 7
3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

De vierde match in de competitie van dit lopende seizoen was ook gelijk onze vierde uitwedstrijd. Bedankt KNVB, voor deze vreemde kalender, met maar 4 thuiswedstrijden en 6 uit! Helaas moest de JO19-3 door een redelijk volle ziekenboeg, met minder spelers dan normaal, afreizen naar Sliedrecht om haar ongeslagen status te verdedigen. Gelukkig wilde Tom Molenaar als gastspeler aantreden, bedankt.

Keeper: Thom de Koster

Veldspelers: Joeri Stehman (aanv.), Stijn van Daalen, Wouter Maas, Wessel van der Schans, Jasper Spek, Jilles Valk, Joeri Stehman, Björn Swaak, Mika Jacobs, Killian Poort, Koen Vogelzang, Rick de Bonth en Tom Molenaar. Grensrechter Marco Oomen

Wederom door fileleed geen optimale voorbereiding voor onze ploeg en ook de weergoden leken niet mee te werken deze zaterdag. Natuurlijk weer geen dug-out aanwezig langs de lijn en 90 minuten regen. Wat zal ik blij zijn om eindelijk weer een wedstrijd op ons eigen complex te hebben. Het voetbal deelde aanvankelijk mee, in de gevoelde malaise. Het was nerveus en rommelig. In de 7e minuut hadden we geluk dat een uittrap van onze keeper net over de lat zeilde, nadat deze door een inlopende speler werd geblokt. Het duurde tot in de 12e minuut voordat we zelf een kans kregen. Na een goede voorzet van Wouter leek Björn te kunnen uithalen, maar deze raakte de bal niet lekker, waardoor deze naast de goal rolde. Het ging op en neer, zonder grote momenten van opwinding op het zware natte en glibberige veld. In de 17e minuut counterde Sliedrecht, vanuit een weggewerkte hoekschop, het veld over, maar tot onze opluchting wist men de uiteindelijke kans niet te benutten. Het was moeizaam van beide zijden. En deze waarneming werd ondertekend, toen halverwege de eerste helft, Mika geblesseerd het veld moest verlaten, nadat ie in aanraking kwam met een medeverdediger door een miscommunicatie. Helaas zal ie enige tijd uitgeschakeld zijn. (Nogmaals beterschap!) In de 30e minuut was er eindelijk weer een moment van goed voetbal. Koen gaf een prima voorzet vanaf rechts op de bedrijvige Rick. Deze wist de bal met het hoofd te verlengen. Bij de tweede paal was Jasper slim doorgelopen en tikte van dichtbij de 0-1 binnen. Een voorsprong die overigens direct in gevaar kwam, een minuut later, bij een hoekschop van Sliedrecht, waarbij onze doelman handelend moest optreden. Het bleef onrustig in balbezit, waardoor er veel omschakelmomenten waren. De slordigheid aan beide kanten zorgde er voor dat er weinig kansen waren en balbezit nooit lang duurde. Het rustsignaal kwam als geroepen.

In de tweede helft kwamen we veel beter uit de startblokken. We kwamen vaker en dieper in het strafschopgebied van Sliedrecht. Ons balbezit duurde langer en we hadden met delen dominantie over het veld. In de 57e minuut verkregen we na een hoekschop een reeks mogelijkheden, waarbij uiteindelijk Wessel leek af te rondden. Van dichtbij spatte de bal echter op de paal, terug het veld in. Sliedrecht was echter niet kansloos, ook niet in deze fase. Een afstandsschot van hun zijde leek doel te treffen, echter werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt door Thom in de 60e minuut. Vijf minuten later waren wij het weer met een scrimmage voor de goal van Sliedrecht, waarbij onze gehele aanval wel een keer de kans kreeg om te schieten, maar hij wou er maar niet in. In de 70e minuut was er een mooie aanval over rechts met een voorzet van Wouter op de Jilles die over de linkerkant opkwam, maar ook hij kreeg van dichtbij de bal niet tussen te palen. Weer twee minuten laten had Sliedrecht een vlijmscherpe counter met een spelsituatie die voorgaande leek te kopiëren. En ook zij schoten de bal buiten de palen. Het was inmiddels een zeer spannende wedstrijd geworden, die sportief was en prima werd geleid door de scheidsrechter. Jasper had een treffer op zijn voeten in de 78e minuut, maar hij werd net even te veel gehinderd. In de 82minuut was Wouter dichtbij een treffer via een klutsbal, maar de bal rolde weer langs de verkeerde kant van de paal. Het werd een terugkerend thema. Gelegenheidsaanvaller Stijn kreeg een mooie schietkans, maar zijn schot ging naast. Daarna weer een schot van Sliedrecht in de 85e minuut waarbij Thom met een duik voor de fotografen alsnog de bal uit het doel sloeg. Er was nog een goede mogelijkheid voor Koen, maar, u raadt het al, ook hij schoot van dichtbij rakelings naast. Richting einde wedstrijd ging Sliedrecht alles of niets spelen. Het had de hele wedstrijd pittig verzet gepleegd en richtte zich nog één keer op om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar ondanks lange ballen, een paar vrije trappen en de nodige “Sturm und Drang” bleef onze defensie overeind. Het was billenknijpen, zeker toen de extra tijd bleef doorlopen, maar het bleek genoeg. Het eindsignaal was een bevrijding. Gefeliciteerd allen met weer een mooi resultaat. Ga zo door.