2 - 3

Nivo Sparta 3

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse F

11 oktober 2014 14:30

Het favoriete elftal van de club: het derde, heeft afgelopen zaterdag uit bij Meteren weer de volle drie punten weten te pakken. Uit tegen MVV ’58 was het derde de betere partij en won het verdiend met 3-2.

Het derde trad zaterdag aan zonder enkele vaste waarden. De belangrijkste afwezige was Opa Marc die de dag ervoor getrouwd was en dit een goed genoeg excuus vond om niet te komen. We hebben betere excuses gehoord, maar goed.. Gelukkig werd de afwezigheid van Marc opgevangen door een spits van wereldformaat : Falca(o)..

In de stromende regen begon Nivo sterk aan de partij. Het balletje ging goed rond en de ruimtes aan de zijkant werden goed benut. In het eerste half uur leverde het goede spel wel enkele redelijke kansen op maar gescoord werd er niet. Gelukkig bracht Frank de Gnoe daar verandering in. Arnout Crespo speelde aan de linkerkant van het veld goed zijn man uit en trok vanaf de achterlijn de bal met links prachtig voor. Frank hoefde de bal bij de eerste paal enkel nog maar binnen te knikken.1-0.

Even later kreeg Falcao zijn eerste grote kans op een goal. Op een dieptepass vanuit het middenveld moest Falcao oog in oog met de keeper snel reageren. Zijn stifje werd echter gekeerd door de snel uitgekomen doelman.

Ook in de tweede helft bleef het regenen en dat kwam het veld en het spel niet ten goede. Regelmatig gleden spelers uit en de scheids leek ook last te hebben van het weer. Mogelijk mistte hij hierdoor een overduidelijke penalty na een handsbal van de MVV 58 verdediger. Gelukkig kwam uit de hierop volgende corner de verdiende 2-0 voorsprong. De strakke corner van Albert Afgeleid werd door alles en iedereen gemist behalve door Maarten de Manke die bij de tweede paal de bal zwevend binnenkopte, en vervolgens bijna zijn nek brak tegen de paal! Met alweer zijn vierde doelpunt op rij zorgde Maarten de Manke voor wat rust. Falcao leek de wedstrijd vervolgens helemaal in het slot te gooien met een van richting veranderd schot. De 100% goal werd echter afgekeurd omdat Mokthar 5 meter verderop buitenspel stond. Inderdaad vijf meter verder.

Het bleek niet de dag van Falcao want ook zijn tweede doelpunt van de dag werd afgekeurd. Op een voorzet van Milan Pistache stond Falcao erg scherp maar buitenspel leek het toch echt niet, de goal werd in ieder geval niet goedgekeurd.

Twintig minuten voor tijd werd het toch nog 3-0. Milan Pistache mistte in eerste instantie nog een dot van een kans maar kreeg via de paal een tweede kans. Onzelfzuchtig gaf hij de bal goed voor en kon uiteindelijk Mokthar van dichtbij binnentikken.

Met de 3-0 leek de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuten van de wedstrijd zat Nivo echter al met zijn hoofd bij het bier. MVV kwam hierdoor nog dichtbij met twee doelpunten. Mede door de meest onterechte penalty ooit gegeven door een scheidsrechter.. Te lang hoefde Nivo zich hier echter niet druk om te maken. Direct na de 3-2 floot de scheids voor het einde.