1 - 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

11 oktober 2014 14:30

Simon, R.

Het eerste gelijke spel in de Tweede Klasse F is voor N.I.V.O.-Sparta een feit. In en tegen Tricht werd met 1-1 gelijk gespeeld. Veel heeft N.I.V.O.-Sparta daar niet aan, het elftal van Theo van Geffen is terug te vinden op de elfde plaats.

Meest opvallende naam in de basisopstelling was Dennis Westerlaken. De doelman leek zijn basisplaats te hebben verloren aan Lars Tertoolen nadat hij in de voorbereiding een blessure had opgelopen. Westerlaken kreeg in Tricht voor het eerst een basisplaats en verdedigde zijn doel met verve. Zo voorkwam hij in de eerste helft met een knappe redding een bijna zeker Trichts doelpunt.

Ook N.I.V.O.-Sparta liet zich in de eerste helft gelden. Sterker nog, het kreeg een aantal uitstekende kansen en was daarmee een stuk gevaarlijker dan de thuisploeg. Zo waren Niels den Haan, Jordi de Wit en Hendri Kant allen dicht bij de openingstreffer. Net als vorige week tegen GDC werd er echter niet gescoord en daar draait het toch om in het voetbal. De ruststand in Tricht was 0-0.

Na rust ging het in Tricht alleen nog maar harder regenen. Het spel golfde meer en meer op en neer. Het was N.I.V.O.-Sparta dat op voorsprong kwam door een rake kopbal van Hendri Kant uit een corner. Het doelpunt werd met het volledige team gevierd voor de dugout met assistent-trainer Chris Verstegen. Na de 0-1 ging Tricht meer pressie spelen en kreeg N.I.V.O.-Sparta al snel de gelijkmaker om de oren.

Met nog ruim een kwartier te gaan moest N.I.V.O.-Sparta alles bijzetten om een punt over te houden aan het treffen. Tricht werd in de slotfase sterker en sterker maar N.I.V.O.-Sparta bleef op de been en hield daarmee een punt over aan de wedstrijd.

Volgend weekend is er geen competitievoetbal. Donderdag mag N.I.V.O.-Sparta in het kader van de beker op bezoek bij streekgenoot Well. Aanvang in Well is 20.00 uur.

Klik hier voor de fotoreportage van Ab Donker (fotograaf van vv Tricht).