van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

De zesde wedstrijd van ons seizoen al weer, betekende een ontmoeting met de nummer vier van de ranglijst. GRC14 had zelf pas twee wedstrijden gespeeld, maar daarbij wel de volle buit gepakt, dus het leek weer een zware dobber te worden. Een soort voor wedstrijd voor het eerste...maar dan thuis.

Keeper: Thom de Koster

Veldspelers: Joeri Stehmann (aanv.), Wessel van der Schans, Jasper Spek, Kevin van Opstal, Björn Swaak, Guido van Schalm, Koen Vogelzang, Sven Bambacht, Mika Jacobs, Lorenzo Wever, Oscar Vos, Stijn van Dalen, Merlijn van Engelen en Wouter Maas.  Grensrechter: Timo Stehmann

Voor ons leek, na drie doelpuntloze nederlagen op rij, de ploeg uit Giessen-Rijswijk niet de ideale opponent, om van onze droogte af te komen. Zij hadden zelf nog geen doelpunt tegen gekregen en de verwachting was dat het verdedigend wel op orde zou zijn bij onze gasten. Deze verwachting bleek juist. Het was weinig enerverend in de aanvangsfase. Twee stugge, hardwerkende ploegen hielden elkaar in evenwicht, zonder grote kansen of mogelijkheden. De belangrijkste speler op veld bleek de wind en deze blonk voornamelijk uit in frustreren van goed combinatiespel. Er was veel strijd op het middenveld en beide defensies leken de aanvallers de baas. Het was daarom ook redelijk “uit het niets” dat in de 26e minuut de score geopend werd. Na een hoekschop genomen door Wouter, belandde de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Kevin. Deze haalde verwoestend uit, buiten bereik van de keeper. Het eerste echte schot op het doel, bleek gelijk raak. We zijn wel eens minder effectief geweest. Deze 1-0 gaf wat meer leven in de brouwerij. Enkele minuten later leek Björn met een evenzeer mooi schot zelfs de 2-0 te gaan maken, maar helaas draaide de bal, gedreven door de wind, net weg van de kruising. GRC14 had zelf ook enkele dreigende aanvallen, maar onze defensie kwam zelden in grote problemen. Een paar afstandspogingen dwongen, Thom tot adequaat handelend optreden, maar zij misten het gif en de richting om hem echt te testen. De 1-0 ging de rust in. Een wedstrijd zonder veel franje.

De tweede helft leverde meer spektakel op. In de 47e minuut kreeg GRC14 een vrije trap op 25 meter van het doel. De directe poging werd geblokt, evenals de rebound, echter ook de derde keer, viel de bal weer voor de voeten van een speler met een blauw-zwart shirt. Deze plaatste bal met mooie krul boven op de lat en over het doel. Daar kwamen we goed mee weg. Een minuut later was het onze beurt om het aluminium te treffen. Björn wist op snelheid zijn persoonlijk tegenstander te verslaan, na een diepe bal en deed een doelpoging oog in oog met de doelman. De keeper wist er nog net een handje tegen te krijgen, waardoor de bal tegen de paal kwam. Zeker in het begin werden beide verdedigingen aardig getest en kwamen beiden doelmannen meerdere malen in actie. In de 67e minuut leken de gasten de 1-1 aan te tekenen, na snelle een aanval over onze rechtflank, waarbij we positioneel niet goed handelden. Echter de goal die volgde, werd afgekeurd vanwege buitenspel. GRC14 drong aan en leek halverwege de tweede helft het initiatief naar zich toe te trekken. Gelukkig besefte onze ploeg, dat we moesten bijschakelen, om geen averij op te lopen. Via een paar goede omschakelmomenten, kregen we een paar goede mogelijkheden, die net niet uitgespeeld konden worden. Echter belangrijker, leverde het ons ook weer controle over de wedstrijd. Uiteindelijk gaf een dood spelmoment nogmaals uitkomst. In de 72e was het weer Wouter die, nu van de linkerzijde, een vrij trap indraaide. Joeri toonde zijn brevet van de luchtmacht even aan de aanwezigen en kopte fraai de 2-0 binnen. Hiermee leek de wedstrijd in het slot te vallen. De goed leidende hr. Moolenaar gaf twee echter minuten na onze “bevrijdende” 2-0 een gele kaart en tien minuten tijdstraf voor Stijn. De leidsman had een paar keer genade voor recht getoond in de 2e helft, maar nu was het blijkbaar over de grens. Hierdoor kwamen we toch weer onder druk te staan. Echter onze ploeg doorstond deze periode in ondertal, zonder één enkele kans weg te geven. Stijn revancheerde zich zelf sportief in de 94e minuut. Nadat er overtreding op hem werd gemaakt (mooi weggedraaid), in het zestienmetergebied, eiste hij de bal op voor de gegeven penalty. Deze werd feilloos binnengeschoten. De 3-0 was een mooi slotakkoord voor een degelijke en verdiende zege.

Drie doelpunten, door drie verdedigers, uit drie dode spelmomenten. Je zou er Italiaans van gaan praten. Ragazzi di calcio perfetti. Gefeliciteerd jongens. Op naar de volgende.