tel. 0183-352005

In Meerkerk werd deze zaterdagmorgen afgetrapt voor onze laatste uitwedstrijd van het seizoen. Op het zonovergoten complex was het goed toeven voor de toeschouwers, maar de spelers had merkbaar moeite met de warmte.

Keeper: Thom de Koster

Veldspelers: Joeri Stehmann (aanv.), Guido van Schalm, Wessel van der Schans, Kevin van Opstal, Björn Swaak, Koen Vogelzang, Sven Bambacht, Jilles Valk, Stijn van Dalen, Merlijn van Engelen, Oscar Vos, Jasper Spek,Wouter Maas en Lorenzo Wever.  Grensrechter: Timo Stehmann

Vanaf begin wedstrijd was het onstuimig in Meerkerk. Al in de 2e minuut leek Jilles op weg naar een doelpunt, nadat hij buitenspel omzeilde, op een uittrap van Thom. Helaas ging zijn doelpoging voorlangs. Enkele minuten later was het Meerkerk die op weg leek naar de voorsprong via hun rappe linksbuiten, maar Thom kon redding brengen. Die had genoeg te doen, want we waren niet scherp in de beginfase. Het was zichtbaar dat ploegen redelijk gelijkwaardig waren. Echter Meerkerk was wel zuiniger op de bal en gevarieerder in spelopbouw. Het koos regelmatig voor een balletje terug om vervolgens met een diepe bal één van de twee snelle buitenspelers weg te sturen. Helaas was die zuinigheid bij ons minder merkbaar, want in de eerste twintig minuten gebeurde het een aantal keren dat we, zonder onder druk te staan, de bal inleverden bij de verkeerde kleur, waardoor iedereen in de omschakeling moest, om de counter er uit te halen. En dat was geen pretje onder deze omstandigheden. Een paar keer kropen we door het oog van de naald, en het was te danken aan goed weerwerk van Thom, dat het voor de drinkpauze nog op op 0-0 stond. In de 34e minuut kwam onze tegenstander op voorsprong. Na een voorzet van links, liet de de spits van Meerkerk de bal slim lopen, waarna de opgekomen buitenspeler vogeltje vrij mocht uithalen. Ditmaal was er geen redden aan, 1-0.

Vlak daarna leek onze situatie te verergeren, toen de rappe linksbuiten (en beste man op het veld) weer eens op weg naar de goal toog. Net buiten het strafschopgebied werd de knul echter, zonder dat er sprake was van kwade opzet overigens, onreglementair gestopt, waarna deze met een schouderblessure het veld moest verlaten. De vrije trap leverde gelukkig niets op. Vanaf dit moment veranderde het spelbeeld. We gingen geduldiger en dominanter spelen, de wedstrijd kantelde. Vlak voor tijd kreeg onze ploeg loon naar werken. Met wellicht de mooiste aanval van deze ochtend werd de gelijkmaker aangetekend. Een aanval over links via Oscar en Björn leidde tot een voorzet op Jasper, die de bal goed afschermde en terug legde op Jilles, deze opteerde om de bal niet te zelf schieten maar door te geven op Sven, de tweede middenvelder die in het strafschopgebied opdook, en deze schoot onberispelijk binnen in de bovenhoek. Dit was prima voetbal. Met de 1-1 gingen we de rust in.

In de tweede helft borduurde onze ploeg voor op het herstel. Men was rustiger in de opbouw en er waren een paar goede momenten waarbij we de formatie in geel en zwart pijn hadden kunnen doen, indien we voor de goal doortastender hadden gehandeld. Vooral bij een paar hoekschoppen zag de verdediging er wankel uit, maar het balletje viel telkens net verkeerd om een goed uit halen. Meerkerk bleef gevaarlijk met de counter en in de 65 minuut was er een uitbraak, waarbij Thom voor de derde keer een redding plaatste. Echter het was allemaal minder open dan de eerste helft. Zo leek de wedstrijd een beetje op slot te zitten. Echter in de 77e minuut, kwamen we toch weer op achter tand. Een beetje als donderslag bij heldere hemel. Vanaf de zijkant van het zestienmeter gebied, besloot een Meerkerker uit te halen op goal i.p.v. een voorzet en verschalkte verrassend onze doelman bij de eerste paal. Wéér een achterstand vlak voor tijd. Het is ons al te vaak overkomen in deze competitie. Ook ditmaal leidde het tot omzettingen en hernieuwd leven in de wedstrijd. Met Joeri als extra spits deden we dappere pogingen om de gelijkmaker af te dwingen, maar Meerkerk verdedigde prima. Het leunde achterover en via hun snelle voorhoedespelers en de ontstane ruimtes werd het in de counter een paar keer flink gevaarlijk. Een kwartier lang golfde het spel op en neer, maar zoals in voorgaande edities lukte het niet om een verdiend puntje te redden. Deze competitie is het vaak “net niet” geweest. Jammer heren. Keihard gewerkt en in fases ook best goed gevoetbald. Volgende week de laatste officiële juniorenwedstrijd. Nog één keer vlammen.