Broekdijk Oost 30
3621LN
BREUKELEN UT
tel. 0346-262856

N.I.V.O.-Sparta knokte zich in en tegen Breukelen naar de drie punten. De mannen van Blom en Ruijsch hielden hun rug recht en wonnen met 1-2. Hierdoor is N.I.V.O.-Sparta terug te vinden op een knappe zesde plaats in de Eerste Klasse C.

Misschien dat in Breukelen de gedachte van het trainersduo Blom en Ruijsch nog wel even terug gingen naar het begin van dit seizoen. De ziekenboeg was overvol. Vandaag stonden speler als Martijn de Wildt, Bart Goesten en Appie Tan 'gewoon' in de basis. Er kan eindelijk weer gekozen worden.

Na tien minuten spelen was de eerste grote mogelijkheid voor Breukelen. De pal eindigde op de lat. Niet veel later had ook N.I.V.O.-Sparta een enorme mogelijkheid. Het was aanvoerder Frenk Schaap die zijn schot prachtig gekeerd zag worden. In de fase hierna waren er grote kansen voor beide ploegen.

Vlak voor rust greep N.I.V.O.-Sparta alsnog de leiding. Een schot van Martijn de Wildt eindigde nog op de paal. In de rebound was het via topscorer Frenk Schaap wel raak. Met nog een paar minuten te gaan wist N.I.V.O.-Sparta de rust te halen met een voorsprong.

Na rust waren er grote kansen voor Goesten en Schaap. Het was echter Breukelen dat uit een counter op die laatste kans langszij kwam. Lang stond de 1-1 echter niet op het bord. Een schot van buiten de zestien van Yri Schalkx betekende de 1-2. Een minuut later ging een schot van Breukelen maar ternauwernood voor langs.

N.I.V.O.-Sparta werd in de slotfase teruggedrukt maar wist stand te houden. Hiermee gingen de drie punten mee terug naar Zaltbommel. Volgende week komt koploper Huizen op bezoek in Zaltbommel. Aanvang van de wedstrijd is vanwege carnaval al om 13.00 uur.