van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

N.I.V.O.-Sparta heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels opnieuw tegen een topteam uit de Eerste Klasse C kunnen meten. N.I.V.O.-Sparta bood meer dan goed partij maar stond na afloop met lege handen. Zuidvogels won in Zaltbommel met 1-3.

Het was voor het trainersduo Niels Blom en Bert Ruijsch vooraf puzzelen. Zo waren vandaag Mark van der Heijden, Jordi Ruijsch, Djohan Leemans en Frenk Schaap niet inzetbaar. Het betekende een centraal duo van Nikolov en Van Meurs, een basisplaats voor Roan van der Zalm terwijl Bart Goesten in de spits begon.

In de eerste helft was er niet al te veel te beleven. Zuidvogels had moeite de verdedigende linie van N.I.V.O.-Sparta te doorbreken en bracht Tom Stupers eigenlijk niet in de problemen. Toch ging Zuidvogels rusten met een voorsprong. Martin Campbell kopte vlak voor tijd uit het niets raak. Daarmee liet de buitenspeler maar weer eens zijn klasse zien. Niet voor niets trekt Campbell volgend jaar naar de Derde Divisie om te gaan spelen voor ODIN '59.

Na rust was er een ander spelbeeld. Door een tactische omzetting kon N.I.V.O.-Sparta beter een vuist maken. De 1-1 van Dennis van Meurs uit een corner kwam dan ook niet uit de lucht vallen. En er leek zelfs ruimte voor meer. Een stunt leek in het verschiet te liggen. Er waren enorme mogelijkheden voor Bart Goesten. Uit een corner kwam het kwakkelende Zuidvogels wel op voorsprong. Het was Tim Horsmeier die uit een corner scoorde.

In de slotfase kon het alle kanten op gaan. N.I.V.O.-Sparta probeerde het nog met een slotoffensief. Hierdoor kwam er veel meer ruimte. Het was uiteindelijk Zuidvogels die in de allerlaatste minuut van de blessuretijd een strafschop kreeg. Ricardo Tat benutte dit buitenkansje en bepaalde de eindstand op 1-3.

Ook onze fotograaf Marco Oomen was bij de wedstrijd aanwezig. Zijn fotoverslag is hier te vinden.

N.I.V.O.-Sparta speelt dinsdag haar volgende wedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij SVL.