van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

N.I.V.O.-Sparta heeft weer drie punten aan haar seizoenstotaal kunnen toevoegen. Op eigen veld werd Woudenberg met 4-0 verslagen. De winstpartij leidt er toe dat N.I.V.O.-Sparta vaster op de vijfde plaats komt te staan.

Het was voor het trainersduo Niels Blom en Bert Ruijsch puzzelen. Eerste doelman Mark van der Heijden was niet inzetbaar. Hierdoor kreeg Tom Stupers opnieuw de voorkeur op doel. In de verdediging was Merlijn Bax niet beschikbaar. Djohan Leemans vulde zijn plek als rechtsback in.

Bij rust had N.I.V.O.-Sparta een 2-0 voorsprong in handen. Het was Frenk Schaap die op aangeven van Daan Schreuders de score opende. De aanvoerder van N.I.V.O.-Sparta nam de bal op de volley en schoot de bal keihard binnen. Zelden heeft het net zo gebold als vanmiddag op Sportpark De Watertoren. Na de 1-0 hing ook een tweede treffer in de lucht. Iain Brands was er dichtbij maar kwam niet tot scoren. Dat deed Frenk Schaap vlak voor rust wel.

Na rust probeerde Woudenberg het nog wel. Maar N.I.V.O.-Sparta bleek dodelijker. Via Iain Brands en Daan Schreuders liep het naar een 4-0 voorsprong. En dat zou in Zaltbommel ook de stand blijven. Wel waren er voor het eerst sinds begin dit seizoen weer speelminuten voor Roan van der Zalm die lang buitenspel stond door blessureleed. Ook Sjors Katerberg kreeg voor het eerst dit seizoen minuten.

Nog zeven wedstrijden en het seizoen zit er op. N.I.V.O.-Sparta lijkt te gaan eindigen in de subtop van de Eerste Klasse C. De topteams zijn niet meer te achterhalen, en ook een degradatiespook zal niet door Zaltbommel dwalen. Wat rest zijn nog een aantal leuke potjes. In een aantal gevallen zal vooral de tegenstander nog ergens om spelen. Het is aan N.I.V.O.-Sparta haar sportieve plicht te voldoen en minimaal de vijfde plaats op de ranglijst consolideren.

Onze fotograaf Marco Oomen was bij de wedstrijd aanwezig. Een fotoverslag is hier te vinden.