Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

N.I.V.O.-Sparta heeft zich na een aantal nederlagen weten te herpakken. Op bezoek bij LRC Leerdam werd met 0-1 gewonnen. Matchwinner werd Appie Tan die de enige goal van het duel maakte.

In de eerste fase van het duel opende LRC Leerdam furieus. De thuisploeg opende sterk en had veel balbezit. Echt moeilijk werd het N.I.V.O.-Sparta inclusief doelman Top Stupers echter niet gemaakt. Aan de andere kant greep N.I.V.O.-Sparta nog voor rust de leiding. Op aangeven van Martijn Wildt scoorde Appie Tan. Het zou ook de ruststand betekenen.

In de tweede helft waren de betere kansen voor N.I.V.O.-Sparta. Het bleef echter heel lang spannend omdat de 0-2 maar niet viel. Bart Goesten had de grootste kans van de wedstrijd. Ook waren er kansen voor Dennis van Meurs, Roan van der Zalm en Merlijn Bax. Het bleef echter bij 0-1 en daarmee schreef de ploeg van Blom en Ruijsch drie punten bij.

Met nog twee duels te gaan is er nog voldoende om voor te spelen. N.I.V.O.-Sparta wil graag zo hoog mogelijk eindigen. Als nummer zes van de Eerste Klasse C is de vijfde plaats nog haalbaar. Hiervoor moet er wel een resultaat worden geboekt in de komende wedstrijden tegen FC Breukelen en koploper Huizen. Roda '46 heeft twee punten meer. Montfoort (3 punten minder) en LRC (4 punten minder) zullen nog op een Bommelse uitglijder.