Almkerk 3

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

18 oktober 2014 14:30

Meinderts, A.N.

Vandaag de inhaalwedstrijd tegen Almkerk 3 op het programma. Een tegenstander waar we vorig jaar ook tegen gespeeld hadden, alleen het nummer van het elftal was niet helemaal hetzelfde. In eerste instantie van de vijand het verzoek om de wedstrijd uit te stellen, en door de weeks te spelen. Helaas, door de week kunnen we geen attractief elftal op de been krijgen, en moeten we waarschijnlijk, net als veel andere vijanden. gaan shoppen bij het 2e en 1e. En dat willen we niet, we willen de competitie, wat ons betreft, zuiver houden!!
En het tweede verzoek van de vijand was om wat later te beginnen, er kwamen nog een vijftal spelers van hun 2e elftal, en konden niet op tijd zijn. Dan weet je al dat je vol aan de bak moet. En de scheids was een toegewezen door de KNVB, maar zij hebben schijnbaar hun belangen ergens anders liggen, geen scheids die kwam opdagen. Gelukkig was Aziz Rahou (na al een wedstrijd gefloten te hebben) genegen om bij ons te komen fluiten. Lof voor hem!!!!

Wij met ons nagenoeg vaste elftal, Ronald ergens in Maastricht die zijn mik zat vol te douwen met lekker eten, Robin, Ewout en Jeroen geblesseerd, en weer eens Mark (ja die) die kwam spelen. Zou vergeten zijn hoe hij eruit ziet…..
Met 20 minuten vertraging aan de wedstrijd begonnen. Vanaf de aftrap gelijk vol erin, zorgen dat je snel op voorsprong komt. Na 8 minuten een schitterende voorzet (op de millimeter) van Kay, en Roderik hoefde alleen nog maar uit te halen, en stond de 1-0 op het bord (hou het op papier, bord is hier niet) Daarna mogelijkheden voor beide partijen, met een serieuze kans voor de vijand, maar alleen voor de keeper moet je hem wel maken, en niet 20 cm naast schieten. Dus nog steeds 1-0. Maar in de 32e minuut een situatie waar vanuit gescoord werd. De verdediging van ons riep buitenspel, maar de regels zijn nog steeds dat het moment van spelen bepalend is voor buitenspel, en niet het moment van aannemen van de bal. Dus geen buitenspel, en een terecht doelpunt. En daar kan geen coach iets aan doen, die kan het vanuit de dug-out al helemaal niet zien. Niet zeuren dus. Ruststand ook 1-1.

In de rust was aanpassingen gedaan, Gijs eruit omdat zijn vrouw ziek was, Roelof, Pim en Mark erin, en onze keeper Ruben geblesseerd eruit, en Anton in het doel. Na 8 minuten een schot op het doel van de vijand, een tegenspeler die in de weg stond en de bal tegen zijn arm kreeg. Scheids was resoluut, en geheel terecht, een penalty. Hands binnen de 16 meter is altijd een penalty. En Maarten achter de bal om deze te verzilveren. Dan zijn er 2 mogelijkheden:
mogelijkheid 1 is dat de keeper gewoon goed stond de keepen,
mogelijkheid 2 is dat Maarten de bal gewoon waardeloos inschoot.
Welke keuze je ook maakte, het was altijd goed. Dus geen doelpunt. Daarna bleef het op en neer gaan, met lichte overhand voor ons. Maar naarmate de tijd vorderde was de kans op verdeling van de punten telkens reëler. Maar uiteindelijk in de 89e minuut een streep van een schot, wederom Roderik, en de wedstrijd was beslist. Goed voor zijn doelsaldo, gaat Maarten nu dik voorbij. Rest mij nog om een compliment te geven aan scheids Rahou, na inmiddels al een wedstrijd gefloten te hebben vond hij het niet erg om ons uit de brand te helpen en onze wedstrijd ook nog te leiden…… en complimenten voor zijn fluiten, en een pluim voor de vijand, die er toch een leuke en sportieve middag van gemaakt heeft.

Aankomende zaterdag de thuiswedstrijd tegen de koploper VVAC, als we die weten te winnen gaan we meetellen voor het "koppie".