2 - 2

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

25 oktober 2014 14:30

Wild, S. De

N.I.V.O.-Sparta heeft de aansluiting met de grote middenmoot in de Tweede Klasse F nog niet weten te vinden. Op bezoek bij Leerdam Sport, net als N.I.V.O.-Sparta het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Eerste Klasse, werd met 2-2 gelijkgespeeld.

De eerste helft was van Bommelse zijde bijzonder matig. Natuurlijk zal het veld hier mede debet aan zijn. Leerdam Sport was beter, had meer balbezit en kreeg meer kansen. Via onder andere Davey Brothwell en Hendri Kant kreeg N.I.V.O.-Sparta echter een aantal goede mogelijkheden de score te openen. Een inzet van Kant werd zelfs van de lijn gehaald. Leerdam Sport kwam uiteindelijk voor rust aan de leiding. Na commentaar op de scheidsrechter kreeg N.I.V.O.-Sparta op de rand van de zestien een vrije trap tegen welke fantastisch werd binnengeschoten door Marco Luksen.

Na rust ging een veel beter spelend N.I.V.O.-Sparta op zoek naar de gelijkmaker. Een rake kopbal van Wesley Paijmans betekende al snel de gelijkmaker. Diezelfde Wesley Paijmans zou in de laatste vijftien minuten opnieuw raak koppen. Paijmans kopte opnieuw raak uit een corner. Het doelpunt werd gevierd met de volledige bank en Chris Verstegen op de tribune. In de laatste minuten van de wedstrijd ging het alsnog fout voor N.I.V.O.-Sparta. Het was opnieuw Luksen die scoorde.

Met vijf punten uit zes wedstrijden (er is nog geen uitsluitsel over de 2-0 stand tegen GVV '63) blijft N.I.V.O.-Sparta tiende. De achterstand op 8 en 9 bedraagt vijf punten. Leerdam Sport staat negende, Deltasport achtste. Laat die laatste tegenstander komende zaterdag nu op bezoek komen in Zaltbommel. Een echt zespuntenduel. Het kan zo maar de eerste driepunter worden op eigen veld.

Een fotoverslag van Marco Oomen is hier te vinden.