VVAC 4

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

25 oktober 2014 14:30

Piet Hakkert

Vandaag de langverwachte wedstrijd tegen de koploper VVAC 4, vandaag zou eindelijk blijken wie (voorlopig) de langste adem heeft.

Wij, (aspiraties om misschien weer eens kampioen te worden) en een vijand die brutaal genoeg bovenaan staan, niet dat wij iemand iets misgunnen, maar misschien horen wij daar wel te staan…… Van te voren een discussie, moeten we een baaldag aanvragen of niet, 7 man van onze selectie waren er niet. Ronald, Jeroen en Robin geblesseerd, Dilly, Hans, Ruben en Marc er niet door andere omstandigheden. Maar gelukkig waren de andere teams genegen om spelers af te staan. Thom van het 9e, Omar van het 7e en Hariz van de A1. Moet voldoende zijn zou je zeggen. Verder met de nagenoeg standaard opstelling, alleen nu Anton in het doel, Thom op links en Omar in de spits.

Tijdens de kick-off al aangegeven dat het dit keer voor het "eggie" zou gaan, en we dus op scherp zouden moeten staan. Meteen vol in de aanval, resultaat dat de vijand even de kluts kwijt was en wij het initiatief konden nemen. (Tip voor de volgende tegenstanders van VVAC 4, ga meteen vol in de aanval, dat zijn ze niet gewend). De ene kans na de andere kans kwam, maar helaas werd niets verzilverd. Maar na een 20 minuten kreeg de vijand het een beetje op orde, en kregen zij ook de kansen. Maar geen een kans die echt kon tellen. Maar in de 37e minuut een dot van een kans voor Thom, en juist hem moet je die ruimte niet geven. Resultaat dat we ineens voor stonden, 1-0. Daarna bleven de kansen over en weer gaan, maar in blessuretijd, de 46e minuut, was het toch de vijand die voor de 1-1 rusttand zorgde.

Een vervelende ruststand….. In de rust weer een tactisch (zeer zinvol) overleg en besloten om alleen Maarten te ruilen tegen Arno, en de volgende wissel pas na een minuut of 10 toe te passen (zorg voor een schrikeffect bij de vijand) Maar alle tactgiek en overleg ten spijt, na 5 minuten in de 2e helft een schitterende lob, Anton stond nog steeds (aan de verkeerde kant van de paal) naar leuke vogeltjes te kijken, en via de grond en onderkant lat in het doel terecht kwam… 1-2. Wat een domper…… En nog geen 3 minuten later, via een corner, stonden we ineens met 1-3 achter. Misschien moeten de VVAC toch als koploper erkennen…… Maar alsof we vleugels kregen, het begon ineens weer te lopen (let wel, ik bedoel dus, het spel kwam weer terug) Het samenspel werd weer beter, en uiteindelijk was het Omar (complimenten voor zijn inzet) met een dodelijk schot die de stand weer terug bracht op 2-3. De kansen zijn nog niet verkeken… en even daarna, in de 36e minuut een hoop gepruts van de vijand, een terugspeelbal, beetje links, beetje rechts, nog een beetje links, en verd…. toch rechts, maar zit wel…. keeper zat totaal verkeerd, de stand ineens gelijk… 3-3… Nu nog een maken, en de onze doelstelling. 3 punten zijn binnen. Eerst probeerde Roelof nog de gelijkstand te houden door een "geen Roelof actie" haalde een speler vol onderuit en kreeg hiervoor (uiteraard zijn we het hier niet mee eens, maar zo hoort dat toch) 10 minuten. Dankjewel Roelof.. ga maar douchen…. Tot de 41e minuut. Roderik werd onderuit geschoffeld, dan kun je discussiëren of het terecht is of niet, maar de scheids wees naar de stip en er was een penalty.

In navolging op vorige week weer een vraagstuk,
a. de keeper dook de verkeerde hoek in
b. de penalty werd koelbloedig gemaakt

Roderik nam deze, en net als vorige week weer beide antwoorden goed, de keeper zat er volledig naast, en Roderik nam gewoon zijn tijd, keek waar de keeper naar toe ging, en koos de andere kant… stand 4-3. Dan krijg je dat een tegenstander ineens, die overigens een leuke tegenstander was, ging mekkeren tegen de scheids, flauw ging doen over tijdrekken terwijl zij een kwartier eerder niet anders deden en over ieder hondsgezeik vielen. Jammer…. Maar na 93,47 minuten floot de scheids voor het laatst, en waren de 3 punten in de pocket…. Rest mij om Omar, Thom en Hariz een compliment te geven over hun speelwijze, en bedankt voor de inleen

Volgende week uit tegen Schelluinen 3, een interessante wedstrijd daar zij maar 1 punt onder ons staan…..