Delta Sports 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

1 november 2014 14:30

Collé, R.J.

N.I.V.O.-Sparta wacht nog altijd op de eerste thuisoverwinning van het seizoen 2014-2015. Op eigen veld tegen Delta Sports werd zaterdag met 1-3 verloren.

Weer keek N.I.V.O.-Sparta tegen een achterstand aan terwijl de thuisploeg zeker niet slecht was gestart. Tegen de verhouding in was het echte Deltasports die na vijftien minuten spelen scoorde. Weer moest N.I.V.O.-Sparta in de achtervolging. Na de 0-1 was het spel niet al te best maar kreeg het wel goede mogelijkheden. Een vrije trap van Tim de Laat ketste via de onderkant van de lat weer terug het veld in terwijl Gianni Romano net iets slimmer had moeten zijn toen hij overduidelijk in de zestien werd aangetikt. Romano koos er echter voor te blijven staan en alsnog op goal te schieten. Tegelijkertijd hadden ook de bezoekers een aantal uitstekende kansen, zo ketste er een bal via de buitenkant van de paal uit het veld.

Na rust moest het anders, zo oordeelden ook Theo van Geffen en Niels Blom. Jordi de Wit en Tim de Laat keerden na rust dan ook niet meer terug. Jeroen Sterrenbrug en Floris van Montvoort kwamen in de ploeg. Met name die laatste onderscheidde zich bijzonder positief. Met een aantal sterke voorzetten zorgde hij voor gevaar in de Deltasports defensie. Twintig minuten voor tijd was het Bjorn Jongste die de 1-1 aantekende. Het werd weer een wedstrijd. Toch ging het al snel weer mis. Een domme overtreding van Romano, al dan niet buiten de zestien ingezet, betekende een strafschop voor Deltasports welke onberispelijk werd binnengeschoten. Weer moest N.I.V.O. op zoek naar de gelijkmaker.

Een natrappende beweging van Hendri Kant die rood opleverde betekende nog niet het einde van de wedstrijd. Bjorn Jongste was nog dichtbij de gelijkmaker maar zijn schot ging recht op het lichaam van de Deltasports doelman. N.I.V.O.-Sparta ging richting het einde alles of niets spelen. Het werd uiteindelijk helemaal niets nadat Deltasports in de omschakeling de 1-3 aantekende.

Een fotoverslag van Marco Oomen van N.I.V.O.-Sparta tegen Deltasports is hier te vinden.