tel. 0418-513064

Deze zaterdagmiddag kreeg de lente eindelijk grip op ons land. Onder een flauw zonnetje kon onze ploeg wederom een poging wagen de eerste zege van het seizoen binnen te slepen.

Keeper: Guido van Schalm

Veldspelers: Joeri Stehmann(aanv.), Björn Swaak, Koen Vogelzang, Sven Bambacht, Daan ‘t Gilde, Floris Schippers,Wouter Maas, Rick de Bonth, Jasper Spek, Guido van Schalm , Mika Jacobs, Kevin van Opstal, Merlijn van Engelen en Robin van Steenbergen.

Het tempo zat er gelijk goed in, vanaf het eerste fluitsignaal op veld 3. Beide ploegen leken er zin in te hebben om er een leuke pot van te maken, ondanks de deerniswekkende staat van de grasmat. Er werd vaak en snel de aanval gezocht in de beginfase. Het lukte onze ploeg enkele keren om de doelman van de bezoekers op de proef te stellen met een paar gerichte pogingen. In de 5e minuut was er een eerste schot voor de boeg van Sander.  Het was de eerste gevaarlijke poging in een serie. Sven leek succesvol met een prima schot in de 9e minuut maar de doelman ranselde de bal uit de goal. En uit de hoekschop die er op volgde was er wederom een grote kans die de doelman noopte tot een redding. We begonnen steeds beter in ons spel te komen in een duel wat hoge amusementswaarde had door de aanvallende intentie van beide ploegen. In de 31e minuut kreeg onze ploeg loon naar werken. Jasper nam van respectabele afstand het doel op de korrel. Ook dit maal wist doelman te keren echter stuiterde de bal voor de voeten van Sander en die plaatste beheerst de 1-0 binnen. Het lukt ons in fases om behoorlijk door te komen over de flanken en waren over het algemeen dominant. Kampioenskandidaat OJC liet voetballend best leuke dingen zien, maar stichtte weinig gevaar. Gelegenheidsdoelman Guido liet een zekere indruk achter in de goal. Sowieso maakte de hele verdediging een goede indruk, want het gaf nauwelijks mogelijkheden weg. Alleen bij een paar terugspeelballen, die op het hobbelige veld moeilijk hanteerbaar waren, zag het er wat heikel uit. Vlak voor rust mocht Joeri nog aanleggen voor schot, maar hoewel de poging fraai was, bleef de 1-0 staan.

Na de rust ging onze ploeg verder met waar het gebleven was. Met af en toe een diepe bal over de flanken, waar onze rappe mensen met regelmaat zeer dreigend waren. Floris was even verhuisd naar de linkerkant en kon zijn goede spel in de 50e minuut meer glans bijzetten door de 2-0 aan te tekenen. Sander stuurde hem met een listig balletje diep en waar het de afgelopen weken telkens net niet lukte om doeltreffend af te drukken, was ie nu koelbloedig. OJC werd gaandeweg de 2e helft wel iets sterker, maar we hadden een paar omschakelmomenten, waarbij we de wedstrijd al vroegtijdig in het slot hadden kunnen gooien. Helaas werden in de laatste fase een paar maal ongelukkige keuzes gemaakt, waardoor mogelijkheden vervlogen. Het bleef daardoor lang spannend. Een schot van Sander aaide de lat in de 78e minuut. Richting einde werd het spel aan beide zijden slordiger. Het tempo had redelijk hoog gelegen, en de krachten begonnen bij sommige spelers weg te vloeien. Een uitbraak in de 89e minuut zorgde voor de uiteindelijke zekerheid over de zege. OJC nam meer risico’s en was één op één gaan spelen achterin. Via een diepe bal door Joeri werd Sander vrij gezet. Laatstgenoemde bleef rustig oog in oog met de doelman en tekende de 3-0 aan. Dit was het laatste noemenswaardig wapenfeit, van deze sportieve wedstrijd onder de prima leidende M. v Balken. Met zijn laatste fluitsignaal, mochten we eindelijk onze eerste zege begroeten.  Vandaag vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Een prima opsteker voor de komende bekerwedstrijd. Heren gefeliciteerd. Het was een prima pot.