0 - 4

Mannen, 1, Groep 1 R

15 november 2014 14:30

Wijk, D. van

N.I.V.O.-Sparta 1 is verzekerd van de volgende ronde in de beker. Op bezoek bij het eveneens in de Tweede Klasse F uitkomende vv Tricht werd met 0-4 gewonnen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

In de eerste helft was N.I.V.O.-Sparta al de bovenliggende partij. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Beide teams gingen dan ook rusten met een 0-0 stand. Na rust kwam N.I.V.O.-Sparta al snel op voorsprong. Het was Wesley Paymans die de score opende.

N.I.V.O.-Sparta kreeg vervolgens de kans op de 0-2. Een handsbal van Leroy Peelen, jawel de zoon van voormalig Nivo-back Patrick, leverde de speler van Tricht een rode kaart op en N.I.V.O.-Sparta een strafschop. Jeroen Sterrenburg zag zijn strafschop echter worden gekeerd door Tricht-doelman Drost. Toch liet een tweede treffer niet al te lang op zich wachten. Ditmaal was het Bjorn Jongste die de afgelopen weken toch al zo makkelijk scoort, die de 0-2 aantekende.

Met een 0-2 voorsprong op zak en een man meer situatie op het veld ging N.I.V.O.-Sparta op zoek naar een grotere overwinning. Nick Linnenbank, vorige week ook al trefzeker tegen Unitas, bepaalde met twee treffers de eindstand op 0-4.

In de volgende bekerronde treft N.I.V.O.-Sparta de winnaar van RKGSV – ODC die morgen om 14.30 uur wordt gespeeld. Het zal een thuiswedstrijd voor N.I.V.O.-Sparta worden die hoogstwaarschijnlijk, mits het weer het toelaat, op 20 december wordt gespeeld.

Klik hier voor de fotoreportage van Marco Oomen.