N.I.V.O. loopt uit naar 3-0 zege tegen GVV '63

GVV'63 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

18 november 2014 20:00

Honk, A.L. van

N.I.V.O.-Sparta heeft de resterende acht minuten tegen GVV '63 tot een goed einde weten te brengen. De 2-0 voorsprong werd uitgebouwd naar een 3-0 zege. De mannen van Theo van Geffen konden daarmee dan eindelijk nog eens drie punten aan hun seizoenstotaal toevoegen.

Op 20 september stonden beide teams al tegenover elkaar. Door onweer en de zware blessure van Merrijn Bisschoff werd die wedstrijd acht minuten voor tijd gestaakt. Op dinsdagavond 18 november was het tijd voor die laatste minuten. N.I.V.O.-Sparta leidde zoals bekend met 2-0 en had door een tweede gele en dus rode kaart aan Gamerse zijde ook nog een man meer situatie op het veld.

GVV '63 probeerde dinsdagavond het N.I.V.O.-Sparta nog knap lastig te maken door direct de aanval te zoeken en de bal hoog in te spelen op de lange mannen. Het leverde direct een grote kans op de aansluitingstreffer op. Doelman Westerlaken wist deze bal echter te keren. Niet veel later lag de bal aan de andere kant in het net. Floris van Montfoort zette op de linkerflank knap door en wist Niels den Haan in de zestien aan te spelen. De Werkendammer dacht niet na en schoot de bal in de verre hoek binnen. Met de 3-0 stand was het duel definitief gespeeld. N.I.V.O. kreeg nog kansen op meer maar gescoord werd er niet.

N.I.V.O.-Sparta pakt daarmee opnieuw drie punten en brengt het seizoenstotaal op 11. Hiermee is het elftal van Van Geffen terug te vinden in een brede middenmoot met een tiende plaats als gevolg. Met vijf punten voorsprong op nummer elf Meerkerk kan N.I.V.O.-Sparta weer eens omhoog kijken. De achterstand op nummer zes Delta Sports is bijvoorbeeld maar drie punten. Aanstaande zaterdag is er een gelegenheid om verder omhoog te kunnen kijken. Nummer zeven De Zwerver komt dan op het Eurosportpark op bezoek.