De Zwerver 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

22 november 2014 14:30

Drunen, A.H. van

ZALTBOMMEL - De wedstrijd tegen degradant De Zwerver heeft voor Nivo Sparta zeven minuten te lang geduurd. De gasten uit Kinderdijk bogen in de slotfase een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning.

Het venijn zat ‘m zaterdag in het laatste half uur waarin alle vijf doelpunten vielen. De Zwerver kwam counterend op 0-1 waarna Jordi de Wit de gelijkmaker scoorde. Ruim een kwartier voor tijd stond De Wit aan de basis van een kopgoal van Hendry Kant: 2-1. Zeven minuten voor tijd werd onbesuisd uitlopen van keeper Lars Tertoolen bestraft met een strafschop die De Zwerver onberispelijk binnen schoot. In blessuretijd luidde een dekkingsfout bij Nivo Sparta de 2-3 in die door een Kinderdijker langs Tertoolen werd gekruld.

Trainer Theo van Geffen hoopte minimaal op een punt, maar zag machteloos toe hoe zijn jonge ploeg werd gesloopt door angst om te verliezen. “Wij winnen bekerwedstrijden en spelen tijdens oefenwedstrijden de pannen van het dak”, doelt Van Geffen op het vorige week gewonnen bekerduel tegen Tricht (0-4) en de midweekse ontmoeting tegen GVV’63 waarin Nivo opnieuw makkelijk scoorde. “Maar in de competitie – en vooral thuis – lijkt het wel alsof er angst in de ploeg sluipt. Misschien moeten we bij de KNVB wel een verzoek indienen om voortaan op dinsdagavond te mogen spelen.”

Nivo Sparta staat tiende met ruime voorsprong op een groepje van vier degradatiekandidaten, maar ook met enige achterstand op ploegen in de middenmoot. De volgende tegenstander is GRC14 dat nog slechts één keer verloor.

Klik hier voor de fotoreportage van Marco Oomen.