Nijhoff bezorgt N.IV.O.-Sparta zesde overwinning op rij

van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

N.I.V.O.-Sparta blijft in de winning mood. Voor de zesde wedstrijd op rij stapte de ploeg van Niels Blom het veld af met drie punten. N.I.V.O.-Sparta had net als in de heenwedstrijd (0-0) ook thuis behoorlijk wat moeite met Parkhout.

Na een paar minuten spelen kwam N.I.V.O.-Sparta direct goed weg. Een kopkans van dichtbij werd vrij eenvoudig door doelman Koen van Harmelen onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant was er een dubieus moment. Wingback Yri Schalkx werd met een mooie steekpass diep gestuurd en gaf een panklare voorzet op topscorer Iain Brands. Doelpunt. Op advies van de assistent-scheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van Schalkx. Hopelijk kunnen de beelden later vanavond duidelijkheid verschaffen want vriend en vijand waren het er over eens dat dit een zuiver doelpunt was.

Ondanks de vroege afgekeurde goal was er uiteraard niets aan de hand. Met name in de eerste twintig minuten leek N.I.V.O.-Sparta door te drukken en zou een openingsgoal het signaal zijn voor een grote overwinning. Niets bleek minder waar. Naarmate het duel vorderde speelde N.I.V.O.-Sparta steeds meer tegen zichzelf. Het kwam daarmee zelf niet in de gevaar, maar grote kansen kwamen er voor N.I.V.O. in de laatste fase van de eerste helft niet meer. Alleen Iain Brands was nog gevaarlijk vanuit een lange bal van Ilias Zaimi.

Ook in de tweede helft was er een vergelijkbaar beeld. Op de beslissende momenten zat het de equipe van Blom niet mee. Daar was het zelf ook debet aan. De ploeg wist het tempo onvoldoende hoog te houden en liet zich te veel meeslepen in het vertragende spel van Parkhout. Er was echter buiten invaller Bram Nijhoff gerekend. Vorig jaar kroonde Nijhoff zich nog tot topscorer, dit seizoen moet hij vooral genoegen nemen met invalbeurten. En vandaag werd Nijhoff zelfs matchwinner door een corner vlak voor tijd binnen te kopen. Het is Nijhoff gegund.

In de laatste minuten van de reguliere speeltijd en blessuretijd werd niet meer gescoord. De blessuretijd was met bijna tien minuten ook nog eens enorm lang. Het is bijna niet voor te stellen dat een club met zo'n negatieve spelopvatting dan ook nog eens bij een achterstand beloond wordt door zoveel blessuretijd bij te trekken. N.I.V.O.-Sparta bleef makkelijk op de been en was misschien zelfs nog wel dichtbij de 2-0. Naast een aantal behoorlijke mogelijkheden werd ook een overtreding op Maric in de zestien niet bestraft. Het bleef dus bij die ene goal van Nijhoff en daarmee maakt N.I.V.O.-Sparta zich op voor de laatste vier duels van de competitie.

Volgende week is het Koningsdag maar daarna staan nog vier mooie duels op het programma. Te beginnen met Theole in Tiel. De huidige nummer drie op de ranglijst hield het lang vol maar liet de afgelopen periode punten liggen. Het is aan N.I.V.O.-Sparta, dat door de zege van vandaag juist opschoof naar de tweede plek, om Theole onder zich te houden. Daarmee zou het uitstekend zaken doen op de ranglijst én de derde periode. Er zijn nog een beperkt aantal plekken in de supportersbus over.