Middelweg 54
4196JJ
TRICHT
tel. 0345-572228

N.I.V.O.-Sparta heeft een gevoelige tik geleden in en tegen Tricht. De thuisploeg won het treffen met 2-1. Het betekent dat N.I.V.O.-Sparta zakt naar een zevende plaats op de ranglijst.

Voorafgaand aan de wedstrijd stipten beide ploegen de lange lijst blessures aan. Zo moest Tricht haar keeper, aanvoerder en gevreesde aanvalsduo missen. Aan de kant van N.I.V.O.-Sparta zijn de verhalen bekend. Tegelijkertijd stond dezelfde basisploeg binnen de lijnen als in de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk.

Net als in eerdere twee uitwedstrijden opende N.I.V.O.-Sparta sterk. In die fase had N.I.V.O.-Sparta met een beetje meer geluk een comfortabele voorsprong kunnen nemen. Het was echter enkel clubtopscorer Iain Brands die na zes minuten spelen scoorde. Frenk Schaap wist het net helaas niet te vinden net als een aantal van zijn teamgenoten. Het betekende ook dat Tricht in de wedstrijd bleef.

Na bijna een half uur spelen kon Tricht van zich afbijten en deed dat ook snel. Het was Twan van Toorn die uit een corner de latere ruststand op het bord bracht. Vlak na rust keek N.I.V.O.-Sparta zelfs tegen een achterstand aan. Het was dit keer  Joran Smit die namens Tricht scoorde.

Met nog ruim 40 minuten te gaan zette N.I.V.O.-Sparta alles op alles om de gelijkmaker te forceren. De ploeg van Niels Blom was er ook dichtbij maar vond elke keer een sta in de weg. Was het niet doelman Tommy Loen dan wel de paal. Zo had ook Sky van Dongen in de rebound kans op de gelijkmaker. Het kwam er helaas niet van en een nederlaag was het logische gevolgd.

Het betekent dat N.I.V.O.-Sparta nog altijd wacht op de eerste uitzege van het seizoen 2023-2024. Na een gelijkspel tegen de verrassende hekkensluiter GRC '14 en een 2-1 nederlaag tegen GJC ging het nu mis tegen Tricht. Volgende week komt Hardinxveld in Zaltbommel op bezoek. Aanvang 15.00 uur. Tot dan!