2 - 0

Raptim 2

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

22 november 2014 14:30

Vandaag de wedstrijd tegen Raptim op het programma. Een totaal onbekende vijand, dus een verrassing wat ons te wachten zou staan.

Midden in de week ging het al niet goed, een mail van Hanneke, dat er geen scheids beschikbaar zou zijn voor onze wedstrijd. Tot bijna 2 uur vandaag nog bezig geweest om ergens een scheids vandaan te toveren, maar helaas, niemand voorhanden. Dan twee mogelijkheden, je "gunt" de tegenstander de 3 punten, of er moet een minder ervaren iemand fluiten. 3 punten weggeven is niet bespreekbaar, dan maar onze vaste grens aan de fluit gezet. Wat moet je daar dan van verwachten... Wij met een redelijk vast elftal, alleen Roelof, Jeroen, Marc en Pim waren er niet.

Vanaf de aftrap liep het redelijk gelijk, met een beetje overhand voor Nivo. Maar de vijand had al snel in de gaten dat de scheids "minder ervaren" was, en lieten dat ook duidelijk verbaal merken. Maar een beetje pressie van ons, en in de 6e minuut was het Maarten die weer eens de binnenkant van het net wist te vinden, en stonden we met 1-0 voor. Daarna bleef het op en neer gaan, met een lichte meerderheid voor ons. De enige die alleen niet goed was, was de scheids. Als je een keuze zou mogen maken tussen wel/niet geschikt weet ik welke keuze ik zou maken. Maar ja, beter waren er niet (slechter ook niet) uiteindelijk ruststand was 1-0.

De 2e helft was een afspiegeling van de 1e, wederom wij aan de betere hand, en een scheids die de wedstrijd niet begreep. Jammer. In de 57e minuut was het Roderik die met een streep de 2e erin legde, en leek de wedstrijd beslist. Maar in de 80e minuut weer een black out van de scheids, een speler van de vijand liet zich theatraal vallen in de 16, en daar was de scheids gevoelig voor, een penalty. Zou nog wel eens een heet laatste 10 minuten kunnen worden. Maar Ruben was koelbloedig, en hield schitterend de pingel. Pech voor de vijand, mazzel voor ons. Daarna veel druk van de vijand, maar na 87 (??) minuten floot de scheids voor het laatst. 3 punten in de pocket. Conclusie is dat het een leuke tegenstander was, er leuk voetbal op na hield, alleen een advies, laat die scheids voortaan gewoon vlaggen en doe dit niemand meer aan...

Volgende week de uitwedstrijd tegen Peursum, als zij dan net als deze week niet komen opdagen zijn de punten snel verdiend...