0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

29 november 2014 14:30

Quinten, J.J.L.W.

N.I.V.O.-Sparta keerde met een punt huiswaarts naar Zaltbommel. Bij fusieclub GRC '14 kwam zowel de thuisploeg als het elftal an Theo van Geffen niet tot scoren. Met name N.I.V.O. kon na afloop niet tevreden zijn, het kreeg immers de betere kansen.

Groots was het in Giessen-Rijswijk allerminst, boeiend was het echter zeker wel. Beide ploegen hielden het tempo negentig minuten lang hoog. Dat er dan af en toe iets misgaat deert de bezoeker dan iets minder. Aan Bommelse zijde ontbrak doelman Dennis Westerlaken opnieuw terwijl John Noorthoek sinds lange tijd weer een basisplaats kreeg op de linkerflank.

De thuisploeg opende sterk en kwam een aantal keer in het zestien meter gebied van N.I.V.O.-Sparta. Doelman Lars Tertoolen werd echter nooit echt op proef gezet. Vervolgens nam N.I.V.O.-Sparta langzaam het initiatief over. Dat leidde direct in een aantal kleine kansjes. De ploeg claimde zelfs een strafschop na een handsbal van een speler van GRC '14. Scheidsrechter Quinten zag het anders of heeft het niet gezien. De allergrootste kans was echter voor Noorthoek die in de scrimmage de bal een meter over schoot. Er zou dan ook met 0-0 de rust in worden gegaan.

In de rust bleef Hendri Kant in de kleedkamer achter. De aanvaller kon in de eerste helft nauwelijks opvallen en Nick Linnenbank kreeg de tweede helft de kans. Ook de jonge aanvaller wist eigenlijk geen vuist te maken tegenover de GRC-defensie. Dat gevaar kwam wel van andere spelers. Zo waren De Wit, Noorthoek, Paymans en Den Haan gevaarlijk. De kans van Paymans (foto) was misschien wel de grootste. Gescoord werd er echter niet. Omdat GRC '14 in de counter de trekker ook niet wist over te halen hielden beide ploegen een punt over aan dit treffen.

Volgende week zaterdag komt op het Eurosportpark vv Meerkerk op bezoek. De geel-zwarten hebben met Dick Kooijman een oude bekende in de gelederen. Allereerst wordt er aanstaande dinsdag echter geoefend tegen Jan van Arckel. Aanvang in Zaltbommel is 20.15 uur.