N.I.V.O.-Sparta diep in blessuretijd langs Capelle

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

13 december 2014 14:30

Scheidsrechter

Hoogdalem, C.A van

N.I.V.O.-Sparta klimt langzaam omhoog in de Tweede Klasse F. Op bezoek bij SV Capelle werd een zwaar bevochten 1-2 overwinning geboekt. Vlak voor tijd leek de wedstrijd te eindigen in een domper: Capelle kwam terecht op de 1-1. Diep in blessuretijd stal N.I.V.O.-Sparta door een goal van invaller Hendri Kant echter alsnog de overwinning.

Het was voor trainer Theo van Geffen met name in de defensie behoorlijk puzzelen in Sprang-Capelle. Bjorn Jongste en Hans de Jong moesten vanwege blessure noodgedwongen op de tribune de wedstrijd bekijken. Het centrum werd dan ook gevormd door Davey Brothwell en Fabrice de Jonge. Op de rechtsbackpositie speelde vandaag Bjorn van Bruchem. In de punt van de aanval kreeg Nick Linnenbank de voorkeur boven Hendri Kant die de voorgaande weken steeds voortijdig naar de kant werd gehaald.

In de eerste helft was N.I.V.O.-Sparta heer en meester. Al na elf minuten spelen kwam de ploeg op voorsprong door een afstandsschot van John Noorthoek. Een tegenvaller in die fase was het uitvallen van Davey Brothwell wegens hamstringklachten. Middenvelder Jeroen Sterrenburg werd in de ploeg gebracht, Wesley Paymans zakte een linie terug. Diezelfde Paymans was hierdoor notabene de enige speler van boven de dertig in de ploeg van Van Geffen en Blom.

In de fase na de 0-1 vergat N.I.V.O.-Sparta de trekker over te halen. Wesley Paymans was gevaarlijk met een kopbal terwijl Nick Linnenbank zelfs de 0-2 had moeten scoren. Een schot van Sterrenburg eindigde binnenkant paal en in de rebound kon Linnenbank de bal binnenschuiven. De jonge aanvaller raakte de bal echter volledig verkeerd waardoor de doelman van Capelle de bal kon oprapen. Capelle kwam tegen het einde van de eerste helft sterk opzetten en dook een aantal malen gevaarlijk op voor het doel van Tertoolen. Gescoord werd er niet, de ruststand was dan ook 0-1.

Capelle zette haar goede spel in de tweede helft voort. N.I.V.O.-Sparta had het initiatief definitief verloren. Capelle loerde op de gelijkmaker terwijl N.I.V.O.-Sparta hoopte op de counter. Capelle had het balbezit, N.I.V.O.-Sparta de betere kansen. Zo eindigde een schot van Jordi de Wit opnieuw op de paal terwijl Noorthoek oog in oog met de doelman van Capelle de trekker vergat over te halen. Zoals gezegd had Capelle het betere veldspel en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Uiteindelijk viel deze in de 88ste minuut. Het was Onno Damen die scoorde.

Opeens leek er weer iets los te komen bij N.I.V.O.-Sparta. Vrijwel vanaf de aftrap was het Jordi de Wit die met een mooie actie de vijandelijke zestien bereikte en ditmaal de lat trof. Niet veel later was het alsnog raak. In de scrimmage was het invaller Hendri Kant die de bal van dichtbij hoog in het doel jaagde.   Daarmee pakte N.I.V.O.-Sparta op z’n Duits drie hele belangrijke punten. Het leverde ook prachtige taferelen op waar de elf spelers op het veld, de bank en den technische staf gezamenlijk het feestje vierde.

Met nu zeven punten uit drie duels blijft N.I.V.O.-Sparta klimmen. De zege betekende dat het over Leerdam Sport en De Zwerver heen gaat in de stand. Daarnaast doet het volop mee in de strijd om de tweede periode. Daar heeft het nu 10 punten uit 5 duels waardoor het in de periodestand derde staat met een punt achterstand op Geinoord en GDC. En laat koploper Geinoord nu net eens op 24 januari, wanneer het seizoen hervat wordt, naar het Eurosportpark komen. Aanstaande zaterdag speelt N.I.V.O.Sparta in het kader van de KNVB Beker echter nog tegen RKGSV voordat het echt de winterstop in kan gaan.