1 - 3

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

21 februari 2015 14:30

Kuijntjes, W.H.

Met een 1-3 overwinning op bezoek bij GDC heeft N.I.V.O.-Sparta zich vaster in de brede middenmoot van de Tweede Klasse F genesteld. Daarnaast heeft het elftal van Theo van Geffen en Niels Blom zich door de zege nadrukkelijk gemeld in de strijd om de tweede periode.

N.I.V.O.-Sparta trok de goede lijn die het voor de winterstop en in de oefenduels de afgelopen weken had neergezet door. Opvallend daarbij was dat doelman Dennis Westerlaken weer in het doel terugkeerde en daarmee een van de zes basisspelers was die uit Zaltbommel afkomstig is. Naast de keeper waren dat Bjorn Jongste, Davey Brothwell, Fabrice de Jonge, Gianni Romano en Tim de Laat. Verder was er in het elftal plaats voor David Ruane, Wesley Paymans, Niels den Haan, John Noorthoek en Jordi de Wit.

Al in het eerste kwartier was N.I.V.O.-Sparta tot tweemaal toe gevaarlijk. Er moest uiteindelijk een eigen doelpunt van GDC (Benjamin Vos) aan te pas komen om de 0-1 daadwerkelijk op het bord te zetten. Met ruim een kwartier op het bord had het haar gewenste voorsprong te pakken. Lang bleef die stand echter niet staan omdat GDC via Stefan Strochart al snel weer op gelijke hoogte kwam. Die treffer, na 28 minuten spelen, bleek ook de ruststand te zijn.

Na rust had N.I.V.O.-Sparta het even lastig met de thuisploeg. Toch scoorde de Bommelaren. Ondanks dat er voldoende mensen op het Gemeentelijk Sportpark aan buitenspel dachten was het Niels den Haan die de 1-2 aantekende. Daarmee kreeg de assistent-scheidsrechter de deksel op zijn neus, in de eerste helft vlagde hij bij een aantal twijfelachtige momenten af. In de blessuretijd maakte John Noorthoek aan alle spanning een eind door de 1-3 te scoren. Dat was direct ook de eindstand.

Door de zege heeft N.I.V.O.-Sparta theoretisch gezien de beste papieren in de strijd om de tweede periode. Koploper in de tweede periode, Geinoord, heeft namelijk de eerste periodetitel al gewonnen. GDC, de nummer twee in de periode, heeft een punt meer maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Voor die periode speelt men nog thuis tegen Geinoord en GJS, terwijl het uit moet naar GVV ’63.

Aanstaande zaterdag, 28 februari, speelt N.I.V.O.-Sparta eerst echter haar eerste duel in de Derde Periode. Tegenstander is vv Tricht dat met drie punten en een wedstrijd meer gespeeld een positie hoger (de zesde plaats) staat dan N.I.V.O. Zaterdag wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Tot dan!

Klik hier voor de fotoreportage van Marco Oomen.