Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

28 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Honk, A.L. van

N.I.V.O.-Sparta is de derde periode gestart met een 1-1 gelijkspel tegen vv Tricht. Die stand was in Zaltbommel al na 45 minuten spelen bereikt. Beide subtoppers in de Tweede Klasse F speelde eerder dit jaar in Tricht ook al 1-1.

De gemiddelde leeftijd van het elftal van Theo van Geffen was vanmiddag fors gedaald ten opzichte van eerdere wedstrijden dit seizoen. Hans de Jong staat al langer met een blessure buitenspel terwijl Bjorn Jongste en Wesley Paymans voor vandaag geschorst waren.  De achttienjarige Jeroen Sterrenburg droeg om die reden de aanvoerdersband.

N.I.V.O.-Sparta startte sterk en kreeg via Sterrenburg in de eerste minuut direct al een kansje. De thuisploeg behield het initiatief en hoopte met name te profiteren van de snelheid van de buitenspelers Noorthoek en De Wit. In de punt van de aanval stond opnieuw Niels den Haan waardoor Hendri Kant wederom op de bank startte. Ondanks het betere spel kwam vv Tricht op voorsprong. Een te korte terugspeelbal van Davey Brothwell stelde Aimen Seqqual in staat de 0-1 aan te tekenen.

Met nog zeven minuten spelen in de eerste helft ging N.I.V.O.-Sparta direct op zoek naar de gelijkmaker. Die goal viel ook nog. Na goed voorbereidend werk van Jordi de Wit kon Niels den Haan van dichtbij de 1-1 binnentikken. Het had niet veel gescheeld of de thuisploeg ging zelfs met een voorsprong de rust in. Een schot van Johnnie Noorthoek van buiten de zestien ketste via de paal weer terug het veld in.

In de rust bleef Johnnie Noorthoek geblesseerd in de kleedkamer achter, Kant kwam voor hem in de ploeg. N.I.V.O.-Sparta ging hierdoor iets anders voetballen wat het spel niet ten goede kwam. Tricht kreeg meer grip op de wedstrijd en N.I.V.O.-Sparta moest hopen op een bevlieging van De Wit. De rappe buitenspeler kwam een aantal malen knap door maar wist met zijn voorzetten geen inlopende medespelers te bereiken. Tricht had vlak voor tijd nog een mooie mogelijkheid welke door doelman Dennis Westerlaken ongedaan werd gemaakt.

Beide teams moesten dan ook genoegen nemen met een puntje en zijn nu terug te vinden op de vijfde (Tricht) en zevende plaats (N.I.V.O.-Sparta) in de 2e Klasse F.  Volgende week zaterdag speelt N.I.V.O. opnieuw thuis. Leerdam Sport ’55 is dan de tegenstander. Na de wedstrijd is er nog een muzikale activiteit in de kantine.