Leerdam Sp.'55 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

7 maart 2015 14:30

Elderson, N.

N.I.V.O.-Sparta heeft haar ongeslagen serie geen vervolg kunnen geven. Op eigen veld ging het elftal van Theo van Geffen met 2-3 ten onder tegen Leerdam Sport '55. Ondanks een heus slotoffensief wist N.I.V.O.-Sparta niet minimaal een punt over te houden.

Bij N.I.V.O.-Sparta keerden routiniers Bjorn Jongste en Wesley Paymans vandaag terug na een schorsing. Verder waren het de bekende namen die Theo van Geffen het veld in stuurde waaronder ook John Noorthoek waar eerder deze week van bekend werd dat hij na vier jaar Zaltbommel terugkeert naar vv Haaften.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg N.I.V.O.-Sparta de eerste tegenslag te verwerken. Leerdam Sport kreeg een makkelijk gegeven strafschop van scheidsrechter Elderson. Doelman Dennis Westerlaken zorgde in de achtste minuut echter voor gerechtigheid door de inzet van Ray Kant te keren. Diezelfde Westerlaken kon na een half uur spelen echter niet voorkomen dat de bezoekers uit Leerdam op 0-1 kwamen. Het was Eloys Tapirma die scoorde.

N.I.V.O.-Sparta kon daar in de eerste helft nauwelijks iets tegenover zetten. Behoudens een kopbal van Wesley Paymans die knap werd over getikt had de thuisploeg geen enkele kans gecreerd. Een extra tegenslag was het uitvallen van Davey Brothwell, Jeroen Sterrenburg was zijn vervanger. Leerdam Sport zette daar veel werklust tegenover, had de 0-1 op zak maar kon verder eveneens niet veel kansen noteren.

In de tweede helft gooide N.I.V.O.-Sparta er gelukkig meer strijdlust tegenover. Het werd een echt duel waarbij N.I.V.O.-Sparta op cruciale momenten echter goals moest incasseren. Allereerst was daar de knullige 0-2. Jeroen Sterrenburg volleyde een bal op de middenlijn terug op doelman Westerlaken die echter op de rand zestien stond. Gevolg was de 0-2. N.I.V.O.-Sparta kwam na een hakbal van Geurts via Tim de Laat op 1-2. Lang hield die score echter niet stand. Waar iedereen rekende op de 2-2 was het een wereldgoal van Chentouf die de 1-3 betekende.

N.I.V.O.-Sparta gaf onanks die achterstand niet op. De aansluitingstreffer van Niels den Haan viel echter te laat om er nog een echte wedstrijd van te maken. N.I.V.O.-Sparta liet in die fase echter wel zien dat het knokte voor elke meter. Dat is iets wat volgende week ook zal moeten gebeuren wanneer de derby tegen GVV '63 op het programma staat. Het betreft een inhaalwedstrijd voor de tweede periode waar N.I.V.O.-Sparta nog altijd kans op maakt.

Een fotoverslag van Marco Oomen is hier te vinden.