Klinkende overwinning N.I.V.O. tegen Delta Sports

1 - 5

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

21 maart 2015 15:00

Quinten, J.J.L.W.

Uit tegen de nummer twee in de ranglijst, Delta Sports’95 uit Houten, heeft N.I.V.O.-Sparta zeer goede zaken gedaan. De mannen van Van Geffen wisten overtuigend te winnen met maar liefst 1-5. Hierdoor is N.I.V.O.-Sparta weer terug in het linker rijtje en blijft aansluiting houden met de subtop in de 2de klasse F.

Op het kunstgras in Houten wist N.I.V.O.-Sparta na minder dan 30 minuten spelen al 0-3 aan te tekenen door goals van Niels den Haan, Johhnie Noorthoek en Jordy de Wit. Door snel combinatievoetbal met veel lopende spelers op het middenveld was het ook Delta Sports dat een aantal keer dreigend voor het doel van Dennis Westerlaken verscheen. Op het moment dat N.I.V.O.-Sparta dacht met drie doelpunten verschil de rust in te gaan legde de scheidsrechter de bal op de 11 meter stip na een overtreding. Een schot op doel werd aanvankelijk prachtig gepareerd door Westerlaken. Echter, tegelijkertijd beging Jeroen Sterrenburg een lichte overtreding op een aanvaller van Delta Sports waardoor de scheidsrechter een penalty toekende. 1-3 ruststand.

In de rust besloot Van Geffen om meer rust te brengen in de organisatie achterin en besloot Davey Brothwell in te brengen voor Gianni Romano. Brothwell nam de positie centraal achterin over van Sterrenburg die vervolgens een linie opschoof naar het middenveld. Zoals verwacht was het Delta Sports wat de druk opvoerde en probeerde de aansluitingstreffer te maken. Door goed verdedigend werk van N.I.V.O.-Sparta wist Delta Sports geen echt gevaar te stichtten voor het doel van Westerlaken. N.I.V.O.-Sparta daarentegen bleef gevaarlijk door de snelle uitbraken over de flanken met Noorthoek en de Wit. In de zeventigste minuut was het Tim de Laat die beheerst de 1-4 binnenschoot na een assist van Noorthoek. Iets later nadat Tim de Laat was gewisseld voor Bart Geurts was het uitgerekend invaller Geurts die op prachtige wijze de 1-5 aantekende na opnieuw een goede assist van Noorthoek.

Klik hier voor de fotoreportage van Marco Oomen.

Dinsdagavond 24 maart om 20.00 uur speelt N.I.V.O.-Sparta thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen zaterdag 3de klasser Wilhelmina'26 uit Wijk en Aalburg.