Unitas 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

28 maart 2015 14:30

Wagenaar, V.M.

N.I.V.O.-Sparta kon in de Tweede Klasse F weer drie punten bijschrijven aan het seizoenstotaal. De mannen van Theo van Geffen hadden geen kind aan Unitas. Het werd maar liefst 4-0 en die score had zelfs nog heel wat hoger uit kunnen vallen.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren er direct een aantal goede mogelijkheden voor N.I.V.O.-Sparta. Zo waren er grote kansen voor John Noorthoek en Niels den Haan. Na tien minuten was het dan 'eindelijk' raak. Tim de Laat opende de score. Nog binnen het half uur werd de marge verdubbeld. De doelman van Unitas ging gruwelijk in de fout bij een corner van Niels den Haan. De keeper liet de bal uit zijn handen glippen en zo had N.I.V.O.-Sparta een mooie voorsprong te pakken en meer kansen volgden. Unitas kon daar in de eerste helft slechts een kans tegenover stellen. Dat was direct ook een gevaarlijke. Doelman Dennis Westerlaken zag de bal namelijk tegen de paal ketsen.

Na rust ging N.I.V.O.-Sparta door waar het in de eerste helft mee begonnen was. Jordi de Wit groeide, zoals wel vaker dit seizoen, uit tot matchwinner. De rappe buitenspeler was een enorme plaag voor de Unitas defensie. Helaas, ook iets wat we dit seizoen al vaker zien, worden er de nodige fysieke maatregelen genomen om De Wit af te kunnen stoppen. Vaak op of over het randje. Zo ook vandaag. Tussen de tackles door kon De Wit wel de 3-0 scoren. Hij omspeelde de Unitas doelman en schoot beheerst binnen.

Niet veel later was De Wit opnieuw niet te stoppen. Zijn rush eindigde op de rand van de zestien. Een speler van Unitas trok aan de handrem en kreeg direct rood. Het was overigens lang niet de enige kaart van de wedstrijd. In totaal waren er 5 gele en dus 1 rode kaart voor Unitas, aan de kant van N.I.V.O. stond daar niets tegenover. Het was gelet op het spelbeeld dan ook niet vreemd dat de wedstrijd met 11 Spartanen tegen 9 spelers van Unitas zou eindigen.

Op het moment dat het nog 11 tegen 10 was werd de eindstand op het bord gezet door invaller Bart Geurts die na een kopbal van Dennis van Riel de 4-0 kon intikken. Een mooie zege voor N.I.V.O. die met een groot aantal andere ploegen strijd voor de plaatsen 2 tot 7. De verschillen tussen de clubs zijn in punten minimaal. Voor N.I.V.O. wacht echter eerst een Paasweekend met twee thuiswedstrijden. Koploper Geinoord en nummer vijf GJS komen op bezoek in Zaltbommel. Bij een goed resultaat kan N.I.V.O.-Sparta de tweede periodetitel op haar naam schrijven.

Klik hier voor weer een mooie fotoreportage van Marco Oomen.