Sterk N.I.V.O. klimt naar derde plek in ranglijst

2 - 3

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

11 april 2015 15:00

Loos, R.H.C.M. de

Nadat de competitie dit seizoen zeer slecht was begonnen wist het team van Theo van Geffen en assistent Niels Blom het tij te keren ongeveer in de periode november vorig jaar. Het keerpunt toen was na de wedstrijd tegen De Zwerver thuis die toen nog angstig werd verloren met 2-3. Vanaf dat moment werden er meer en meer wedstrijden gewonnen, het team ontwikkelde zich verder, structuren werden duidelijker en steeg langzaam het zelfvertrouwen in de jonge spelersgroep. De weg naar boven was ingezet!

Dat het team zich zowel kwalitatief als mentaal heeft doorontwikkeld bleek afgelopen zaterdag maar weer eens overduidelijk. Opnieuw tegen De Zwerver, nu uit in Kinderdijk, stond na de wedstrijd 2-3 op het scorebord. Echter, ditmaal waren de drie punten voor N.I.V.O.-Sparta. Van enige angst was nu niets meer terug te zien. Vanaf de aftrap was het N.I.V.O.-Sparta dat bijna de gehele wedstrijd had gedomineerd en verdiend de drie punten mee naar Zaltbommel nam.

Op een slecht bespeelbaar grasveld in Kinderdijk werd er afgetrapt om 15.00 uur en was de leiding in handen van KNVB scheidsrechter Loos. Direct was duidelijk dat N.I.V.O.-Sparta voor de winst ging en drong De Zwerver terug op hun eigen helft. In de eerste 28 minuten waren er welgeteld vier grote kansen voor achtereenvolgens Noorthoek uit een corner van Den Haan, een vrije trap van De Laat, opnieuw Noorthoek nu via een voorzet van Den Haan en ten slotte een grote kans voor Jongste via een vrije trap van Den Haan. In deze fase was er slechts één grote kans voor De Zwerver waarbij de bal net langs de paal over de achterlijn ging. In de 28ste minuut uiteindelijk de welverdiende 0-1 via een vrije trap van David Ruane die net achter de verdediging valt en goed ingeschoten wordt door Bjorn Jongste.

In 34ste minuut wordt de wedstrijd stilgelegd door de tot op dat moment zeer goed leidende scheidsrechter Loos. Ten gevolge van een hamstringblessure kan scheidsrechter Loos helaas de wedstrijd niet voortzetten. Na telefonisch overleg met de KNVB en met goedkeuring van beide teams wordt besloten de wedstrijd voort te zetten onder leiding van clubscheidsrechter Gouwman van De Zwerver. Door met deze beslissing akkoord te gaan bewees N.I.V.O.-Sparta dat het geloofde in zijn eigen kracht en beschikte over voldoende zelfvertrouwen.

Na de rust, na minder dan 5 minuten, was het al snel 0-2 via een laag geplaatst schot van Brothwell die net langs de paal via de binnenkant in het net beland. De wedstrijd leek gespeeld toen niet veel later De Zwerver een wat gemakkelijk gegeven vrije trap net buiten de zestien mocht nemen. Jort van Meerkerk wist hier wel raad mee en plaatste de bal mooi in de kruising (1-2). Toen N.I.V.O. opnieuw uitliep naar 1-3 via een fantastische uithaal van Jordi de Wit gaf niemand meer een cent voor de kansen van De Zwerver. N.I.V.O.-Sparta bleef domineren. Het was totaal tegen de verhoudingen in dat via één van de weinige kansen Niels Verloop van De Zwerver met een mooi lobje de eindstand bepaalde op 2-3.

Complimenten voor clubscheidsrechter Gouwman van de Zwerver dit het stokje overnam na de blessure van KNVB scheidsrechter Loos, en vervolgens de wedstrijd tot een goed einde heeft gebracht!

Met nog vier wedstrijden te gaan in de competitie heeft N.I.V.O.-Sparta een welverdiende 3de plaats bereikt in de ranglijst. Het verschil met nummer 2 GDC is slechts 2 punten. Volgende week dinsdagavond (21-4) strijden de mannen van Van Geffen en Blom in een beslissingswedstrijd tegen GDC voor de 2de periodetitel.,maar eerst wacht aanstaande zaterdag thuis nummer 13 in de ranglijst SV Capelle.

Kk hier voor de fotoreportage van Marco Oomen.