SV Capelle 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

18 april 2015 14:30

Ketterij, A.L. van de

Groots was het niet maar de drie punten tellen. N.I.V.O.-Sparta won vanmiddag op eigen veld met 2-0 van SV Capelle en werd daarmee de nieuwe nummer twee van de Tweede Klasse F. Daarmee kende N.I.V.O.-Sparta op basis van het resultaat een goede generale voor de wedstrijd dinsdag tegen GDC met als inzet de 2de periodetitel.

Bij rust was het in Zaltbommel nog 0-0. Daar leek het in de openingsfase niet op. Jordy de Wit had al na vier minuten spelen een uitstekende kans. Twee minuten later was er opnieuw gevaar voor het doel van SV Capelle door een vrije trap van Tim van Laat. Een domper was de gele kaart van Davey Brothwell na krap een half uur spelen, hierdoor mist hij het treffen tegen GDC dinsdag. Na een half uur spelen nam Capelle het initiatief over en was het aan N.I.V.O.-doelman Dennis Westerlaken dat het in Zaltbommel nog 0-0 stond.

Na rust zou N.I.V.O.-Sparta afstand nemen van Capelle. Dat zou pas na zeventig minuten spelen gebeuren. Tim de Laat benutte een strafschop. Een strafschop toegekend nadat de doelman van Capelle een overtreding beging op Jordy de Wit. Scheidsrechter Van de Ketterij kon niets anders dan de doelman zijn tweede gele kaart tonen waardoor Capelle met 10 man verder moest. Jordy de Wit wist in het restant van het duel ook nog tot scoren te komen waardoor de eindstand van 2-0 werd bereikt.

Ondanks de zege was er nog al wat aan te merken op N.I.V.O.-Sparta. Groots was het namelijk niet. De drie punten werden moeizaam bereikt en voor dinsdag tegen GDC mist men door schorsingen ook nog eens Brothwell en Noorthoek. Tot dinsdag in Vlijmen!

Een fotoverslag van N.I.V.O.-Sparta tegen Capelle van Marco Oomen is hier te vinden.

Benieuwd naar de statistieken van N.I.V.O.-Sparta? Klik hier voor het overzicht.