0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

25 april 2015 14:30

Wattel, B.

Nadat afgelopen dinsdag op fantastische wijze de 2de periodetitel was behaald moesten de spelers van Theo van Geffen zich vandaag opladen voor de uitwedstrijd tegen Hardinxveld. Thuis werd de eerste competitiewedstrijd tegen Hardinxveld dit seizoen nog verloren met 1-3, dus N.I.V.O.-Sparta had wat goed te maken.

N.I.V.O.-Sparta startte het eerste kwartier van de wedstrijd voortvarend en weet direct een aantal grote kansen te creëren via o.a. Niels den Haan en Tim de Laat. Ook een goede vrije trap van Johnnie Noorthoek wordt maar net gepareerd door de keeper van Hardinxveld.

In de 16de minuut grote verontwaardiging bij spelers en supporters van N.I.V.O.-Sparta nadat scheidsrechter Wattel een fantastische kopgoal van Wesley Paijmans afkeurt wegens duwen. Langzaam krijgt Hardinxveld meer grip op het spel, het tempo van N.I.V.O.-Sparta zakt in, duels worden vaker verloren met als gevolg dat in de 26ste minuut bij een grote kans van Hardinxveld de bal maar net naast het doel van Westerlaken gaat.

Duidelijk merkbaar is dat de onvrede stijgt onder de spelers van N.I.V.O. en Van Geffen besluit op te treden. Een belangrijk kantelpunt in de wedstrijd is vervolgens de wissel van Johnnie Noorthoek voor Bart Geurts in de 35ste minuut. Helaas heeft de wissel niet het gewenste effect. Het spel van N.I.V.O. wordt er niet beter op en beide ploegen gaan rusten zonder doelpunten.

Ook na de rust weet N.I.V.O.-Sparta niet echt meer te overtuigen. Hardinxveld wordt sterker en N.I.V.O.-Sparta moet verdedigend flink aan de bak. Immers, Hardinxveld, nummer 10 op de ranglijst, speelt nog voor handhaving in de 2de klasse F en is er alles aan gelegen om de winst te pakken. Van Geffen wisselt nog 2x. In minuut 60 Gianni Romano komt er in voor Jeroen Sterrenburg en even later ook Nick Linnenbank voor Tim de Laat. Het spel gaat op en neer, beide ploegen creëren nog kansen, maar mede door goed keeperswerk aan beide zijden wordt uiteindelijk de eindstand bepaald op 0-0. Een terechte uitslag gezien het totale spelbeeld.

Ondanks het gelijke spel behoudt N.I.V.O.-Sparta de 2de plaats in de ranglijst. Geinoord deed vandaag wat het moest doen, pakt de volle winst tegen GDC en viert verdiend het kampioenschap. GJS, de andere kandidaat voor de 2de plaats op de ranglijst verliest vandaag tegen Tricht waardoor N.I.V.O.-Sparta 1 punt los staat op GDC.