GRC-14 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

9 mei 2015 14:30

Daems, G.G.A.

N.I.V.O.-Sparta heeft de reguliere competitie afgesloten met een doelpuntrijk gelijkspel tegen GRC '14. In Zaltbommel werd het 3-3 na een 2-1 voorsprong bij rust. N.I.V.O.-Sparta gaat nu met een vierde plaats in de Tweede Klasse F de nacompetitie in. Die nacompetitie begint zaterdag met een wedstrijd in en tegen Alblasserdam.

Aanvankelijk leek er helemaal neits aan de hand voor N.I.V.O.-Sparta. in de eerste fase van de wedstrijd, een minuut of twintig, was de ploeg van Theo van Geffen heer en meester. Er was een veldoverwicht, er konden kansen worden genoteerd en in die fase scoorde het ook via Niels den Haan. Toen Bjorn Jongste uit een corner ook nog eens een bal tegen de touwen kopte leek er voor N.I.V.O.-Sparta een ruime zege in het verschiet te liggen.

Na ruim een half uur spelen volgde pas de eerste kans voor GRC. Een vrije trap van Ricky Vroon op de rand zestien werd over de muur geschoten en belandde in de korte hoek van doelman Dennis Westerlaken. De doelman stond aan de grond genageld terwijl de bal vanaf de zijlijn te pakken leek. Mogelijk speelde de hard wind hierin een rol. Nog voor rust voorkwam Westerlaken met een knappe redding een zekere 2-2. Aan de andere kant kwam GRC goed weg toen een inzet van N.I.V.O. van de lijn werd gehaald. Er werd dan ook gerust met een 2-1 voorsprong voor N.I.V.O.

De tweede helft was een stuk minder van N.I.V.O.-zijde. De wedstrijd speelde zich met name op het middenveld af en grote kansen waren er nauwelijks. Bij een volgende standaard situatie in de zestien van N.I.V.O. zag Westerlaken er niet goed uit. De doelman probeerde de bal te stompen maar in plaats daarvan raakte hij een tegenstander. GRC profiteerde via Wilco van Oord optimaal door de 2-2 aan te tekenen.

Lang stond die stand echter niet op het bord. Na eerst een reuzenkans via Niels de Haan te hebben verkregen was het later alsnog raak. Tim de Laat scoorde na goed doorzetten van N.I.V.O.-zijde. Met nog een paar minuten te gaan leek N.I.V.O. daarmee aan de haal te gaan met drie punten. Het was dan ook pijnlijk dat voor het sluiten van de markt GRC alsnog tot scoren kwam via Michael van de Oever: 3-3. Daarmee sluit N.I.V.O.-Sparta het seizoen dus af met een gelijkspel en een gedeelde derde plaats in de Tweede Klasse F. Op basis van doelsaldo eindigt het echter achter Deltasports dat een net iets beter doelsaldo )+2) heeft.

Op zaterdag 16 en 23 mei treft N.I.V.O.-Sparta nu een oude bekende in de strijd om promotie. Alblasserdam eindigt het seizoen als twaalfde in de Eerste Klasse C. De ploeg zal er alles aan doen om het eersteklasse schap te behouden. Mocht N.I.V.O. die ronde doorkomen verwacht nog een tweede serie van wedstrijden.

Een fotoverslag van Marco Oomen is hier te vinden.