2 - 2

Nivo Sparta 5

Mannen zaterdag, 5, 4e klasse 13

14 maart 2015 14:30

Zaterdag 14 maart 2015. Op het programma stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen SSC’55. De tegenstander waarvan enkele weken geleden maar nipt met 4-3 van was gewonnen. Met die gedachten dat het vandaag wel eens een zware pot zou kunnen gaan worden traden de mannen van NIVO 5 het veld op in het altijd mooie Sprang-Kapelle.

De eerste 20 minuten was het aftasten voor beide ploegen, waar lag de ruimte en hoe kon men een gaatje in elkaars verdediging vinden? Het was SSC’5 dat de eerste en wat later bleek hun enige kans van de eerste helft kreeg .Uit een strak genomen hoekschop werd de bal listig verlengt bij de eerste paal. Met de nodige moeite was het Martijn Ivens die de bal met gevaar voor eigen leven uit het doel wist te koppen om zo een 1-0 achterstand te voorkomen. Wat volgden was een tactische omzetting om zo het middenveld wat meer onder controle te kunnen krijgen en vanuit daar de aanval op te kunnen gaan bouwen richting het doel van SSC’55.Het leidde direct tot twee goede opgelegde kansen voor Pim Geurts ware het niet dat hij tot twee keer toe niet de rust kon bewaren en de bal te gehaast over schoot.

NIVO 5 kwam zeer sterk uit de kleedkamers en begon direct jacht te maken op die o zo belangrijke 0-1.Middels de spitsen Thom van Santen en Rik Murray werden en een aantal grote kansen om zeep geholpen doordat met in scoringspositie wederom niet de rust kon bewaren om beheerst het doel te kunnen treffen.

In een fase dat NIVO 5 voor 10 minuten met 10 man kwam te staan was daar opeens die aloude voetbalwet: “Wanneer je zelf niet scoort en de kansen niet benut valt ie aan de aan de andere kant”. Na een scherpe indraaiende vrijetrap van SSC’55 was het een van hun spitsen die vrij kon inkoppen na slecht doordekken van Thierry Kruijff en zo de 1-0 op het scorebord bracht. Met nog een half uur op de klok was er echter nog genoeg tijd om deze achterstand om te draaien en de volle buit mee terug naar Zaltbommel te nemen.

Het was Riny Groenveld die met een mooie steekbal Thom van Santen voor de zoveelste keer alleen op de keeper afstuurde en waar hij eerst enkele malen faalden om het net te vinden ,hield hij nu het overzicht en schoot hij de bal beheerst in de lange hoek. Na deze verdiende 1-1 was het wachten totdat de 1-2 zou vallen.

Uit een mooie pass vanuit het middenveld werd Rik Murray weggestuurd en kon hij ongehinderd doorlopen op de keeper en mogelijk voor de 1-2 zorgen. Tot groot ongenoegen van Rik Murray zelf werd hij op het allerlaatste moment nog van achteren neergehaald op randje strafschopgebied. Wat resten was een rode kaart voor de verdediger van SSC’55 en wat later bleek een onbenutte vrij trap. Kans op kans werd gemist om vandaag het eerste gelijkspel voor de mannen van NIVO 5 in deze competitie af te wenden. Met nog 5 minuten te gaan was het Rik Murray die op onnavolgbare wijze zijn hielen aan zijn tegenstander liet zien en onbedreigd via links de 16 meter in kon lopen. Met een geplaatst schot schoot hij alle frustratie van deze middag van zich af en tekenden voor de lang verwachten 1-2!!

De dolle vreugden bij alle meegereisde supporters was echter van korte duur. Vlak voor het eindsignaal werd de bal nog maar een keer in de 16 meter gepompt met de hoop op een kans, een lucky goal of een makkelijk te verkrijgen strafschop. Het laatste was het geval. De overigens goed fluitende scheidsrechter zag zijn kans schoon om zijn eigen clubje toch nog een punt te geven door in de allerlaatste seconde de bal op de stip te leggen en hoewel strafschopkiller Riny Groeneveld het doel moest verdedigen nadat keeper Dries Koppelmans met geel het veld moest verlaten kon ook hij niet voorkomen dat vandaag voor het eerst gelijk gespeeld werd en er 2 dure punten in Sprang-Kapelle achter bleven.

De competitie is echter nog lang en ondanks het eerste gelijkspel staan de mannen van NIVO 5 nog altijd bovenaan de ranglijst, al zijn de 2 punten voorsprong inmiddels wel verspild Ondanks dat vandaag veel kansen gemist werden, zijn het wel de spitsen van NIVO 5 die er voor hebben gezorgd met hun vele goals tot nu toe dat men nog altijd bovenaan staat!!Volgende week mogen wacht een mooie thuis wedstrijd tegen het lager geplaatsten Wilhemina’26.Een goed moment voor een ieder om zich te revancheren!!!!!!