1 - 2

Nivo Sparta 5

Mannen zaterdag, 5, 4e klasse 13

28 februari 2015 12:45

Zaterdag 28 Februari 2015.Vandaag kon het de dag worden dat NIVO 5 sinds het promoveren naar deze klasse tegen alle verwachtingen in, de koppositie kon veroveren van zijn directe tegenstander van vandaag : Altena 3

Met de door strijd behaalde overwinning van afgelopen week nog in het geheugen gegrift reisde wederom een bijna complete selectie af naar de altijd winderige velden langs de A27 van Altena. Aangezien de thuis wedstrijd aan het begin van het seizoen na een 2-0 voorsprong met 2-3 was verloren en deze ploeg al sinds het begin van de competitie bovenaan staat was er heel wat recht te zetten deze middag.

Beide ploegen begonnen dan ook wat voorzichtig aan de wedstrijd aangezien er vandaag veel op het spel stond. De eerste 20 minuten van deze kraker in het land van maas en waal werden dan ook ontsiert door veelvuldig foute inspeelpasses en onnodig balverlies waardoor het  aanzien voor de enkele meegereisde trouwe fans bijna niet waard was.

Terwijl beide ploegen niet veel verder kwamen dan enkele kleine kansjes was daar plots een oude bekende die de wedstrijd uit het slot gooide. Het ‘polletje’ waardoor Thom van Santen vorige week  nog een nagenoeg open kans misten was blijkbaar door het spel van NIVO 5 onder de indruk geraakt en was vandaag dan ook mee afgereisd naar Altena. Hij dook echter net op wanneer een van de middenvelders van Altena een wat vooraf leek ongevaarlijk schot van ver buiten de 16 meter op het NIVO doel loste. De bal maakte hierdoor vlak voor keeper Dries Coppelmans een rare stuit waardoor hij hem niet goed klem kreeg en via zijn armen in het doel rolden. De 1-0 achterstand bleek net wat NIVO 5 nodig had om alle schroom van zich af te gooien en zichzelf beter in de wedstrijd te spelen. Echter tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet en alleen een afgekeurde goal van Rik Murray waar hij de ‘ hand van God’ voor nodig had het enige wapenfeit van NIVO 5 was.

Na de thee waren er nog 45 minuten waarin NIVO 5 moest laten zien of ze een serieuze kandidaat konden zijn voor het goud of dat het spelen voor zilver of brons werd.

In het begin van de tweede helft werd langzaam zichtbaar dat de defensieve muur die opgebouwd was door Altena 3  een nagenoeg ondoordringbare vesting aan het worden was. Een voor en stranden de aanvallen in het hart van de verdediging die zich voorgenomen hadden om alles zo ver mogelijk weg te schieten als ze konden en daarmee hoopten dat ze gebruik konden maken van een counter.

Er moest iets gebeuren wilden de mannen van NIVO 5 de o zo kostbare punt(en) mee nemen naar Zaltbommel. Na een tactische omzetting van de leiding van vandaag werd er besloten om achterin 1 op 1 te gaan staan om zo Pim Geurts tussen de linie van het middenveld en de spitsen te positioneren om zo wat meer druk om de verdediging van Altena te zetten en er een  ‘mannetje meer’ gecreëerd werd in de aanval.

Het effect was met nog 10 minuten te spelen direct zichtbaar en na een ragfijne steekbal van Martijn Ivens kon Rik Murray via links doorstoten op de keeper en deze in de lange hoek verschalken met een geplaatst schot. De 1-1 was meer als verdient!!

Mede doordat laatste man Bob de Jonge zijn verdediging keurig op orde had en er geen muisje meer doorkwam kon er gewerkt worden om alsnog de volle buit mee naar Zaltbommel te nemen. Na 85 minuten kon Pim Geurts de bal vanaf rechts overbrengen naar links waar wederom Rik Murray stond te loeren om zich tussen de verdedigers door een richting naar het doel te verschaffen. Op een identieke wijze wist hij net genoeg ruimte te creëren voor een goed geplaatst schot wat een 1-2 voorsprong betekende!!!

In blessure tijd was het billen knijpen geblazen omdat Altena met een laatste krachtsinspanning onze verdediging toch nog onder druk wist te zetten. Na het laatste fluitsignaal vlogen de spelers elkaar in de armen en was er puur op wilskracht deze middag gewonnen. Ondanks het creëren van weinig kansen was men in staat geweest niet op te geven en tot het laatste fluitsignaal te knokken voor de 3 punten.

NIVO 5 : De nieuwe koploper van reserve 4e klasse zuid 1!!!