Sliedrecht 9

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

28 februari 2015 14:30

??

Als je ambities zijn om hoog in de competitie te eindigen betekent het ook dat je tegen hooggeplaatste tegenstanders moet spelen. Nu de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht 9. Resultaat van de uitwedstrijd was een gelijkspel, 3-3, en een tegenstander wAr goed voetbal gespeeld werd. We waren gewaarschuwd. Eerst wat bezettingsperikelen van de scheids, maar gelukkig Aziz bereid gevonden om ons te fluiten.

Met onze normale bezetting, alleen Robin als dekmatroos en Ruben als mexicano afwezig, zijn we om half drie begonnen. Wind was er genoeg, en het voordeel was dat we de eerste helft wind mee hadden. Daar moet je gebruik van maken. En dat deden we ook, na 4 minuten door Gijs 1-0, 4 minuten later door Dilly 2-0 en weer 8 minuten later door Nick 3-0. Wat een luxe. En een vijand die beduidend minder voetbalde dan we verwacht hadden. Nu doordrukken, en zorgen dat we met rust richting de dubbele cijfers gaan. Jaja... Je kunt soms beter tegen een achterstand aankijken, dan moet je spelen. Nu hoefde het niet zo, en we lieten het gewoon gebeuren. Resultaat? Een slappe uitbraak, en de 3-1 zat erin. Daarna kans op 4-1, een terechte penalty voor ons. Roderik achter de bal, met deze wind schiet je de bal zo hard dat het net ergens op de Hogeweg gezocht moet worden. Maar nee, de aanloop was al soft, en een nog softer schot. De keeper hoefde alleen een stapje opzij te doen, en de penalty's werd geblokt. Dus geen 4-1. En een vijand die kansen rook. Zo erg zelfs, dat na een uitbraak de stand zelfs 3-2 werd. Wat een sof. Dit was tevens de ruststand, tenminste nog een voorsprong. In de rust afgesproken dat we gewoon rustig,moesten blijven spelen, we waren veruit de betere, en we ons niet gek moesten laten maken door de wind die we nu tegen hadden. Vanaf de aftrap ging de vijand er fel op, maar gelukkig niet zo dat we gevaar liepen. Aanvallen gingen over en weer, en uiteindelijk in de 64e minuut weer een penalty voor ons, door een handsbal. Dit keer Arno achter de bal, en beheerst schoor hij de bal erin. Stand 4-2. Daarna zaak om de wedstrijd uit te spelen. Vermeldingswaardig was nog dat in de 87e minuut Roderik de keeper gepasseerd was, een schot op het doel voldoende was om de penalty te doen vergeten, maar hij werd zo soft ingeschoten, dat een tegenstander de bals nog 4 meter voor de lijn weghaalde. Maar eindstand was gelukkig 4-2, drie punten in de pocket.
Volgende week de uitwedstrijd tegen VVAC, qua tijd een verschrikkelijke tijd, 16.15 uur. Als we deze winnend afsluiten komt de koppositie in ieder geval dichtbij