Schelluinen 3

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

21 maart 2015 14:30

??

Om half 12 vanmorgen merkte iemand in de groepsapp op dat we nog steeds geen scheids hadden, voor de wedstrijd tegen Schelluinen. Paniek. Na wat omzwervingen uiteindelijk meneer Snorremans gestrikt om de wedstrijd te fluiten. Wordt zeer gewaardeerd. Daarnaast personele problemen, onze keeper Anton was geblesseerd en kon niet keepen. Nergens meer een keeper te vinden, dus moest het vanuit de eigen groep worden opgelost. Tenslotte Bas en Maarten bereid gevonden om een helft te keepen. Schijnbaar zo goed, dat na afloop de vijand een compliment gaf voor beide keepers. Staat genoteerd!! En dan de vijand zelf. De uitwedstrijd werd met "maar" 1-2 gewonnen, maar aangegeven werd al dat we van de tegenstander weinig tegenstand zouden verwachten. Gemiddelde leeftijd van hen was zeker 10 jaar hoger dan bij ons. Zou kunnen dat er meer ervaring in zit, maar conditioneel leggen die oudjes het vaak af tegen "de jeugd".

Begonnen met een 3-4-3, om maar zo snel mogelijk te scoren. Het spel was volledig voor ons, resultaat dat Dilly in de 18e minuut de eerste met een kopbal erin legde, na een mooie corner van Gijs. Even daarna was het Nick (staat vermeld in het verslag) die de 2e maakte. Kat in het bakkie zou je zeggen. Maar na een half uur werd er gewisseld, en begonnen we slordig te voetballen. De vijand kreeg telkens meer grip, en wist zelfs in onze 16 gevaarlijk te worden. Geluk was dat zij niet wisten te scoren, enige bijzonderheid was een bal tegen de lat. Als die gezeten zou hebben krijg je toch een heel andere wedstrijd! Ruststand was 2-0, je zou met een goed gevoel naar het theekransje kunnen gaan. Weer wat wissels toegepast, om iedereen speelminuten te geven. Maar vanaf de aftrap zaten we niet goed meer in de wedstrijd, en werd de vijand telkens brutaler met serieuze kansen. Uiteindelijk een prachtige redding van Maarten waardoor de 2-1 werd voorkomen. Na wat gepruts werd in de 67e minuut dankzij Pim een eigen doelpunt gemaakt, wat rust in het team. En nog even later was het Roderik op aangeven van Pim die de 4e erin legde, wat tevens de eindstand was.

Complimenten voor de tegenstander, was een leuke sportieve pot voetbal, complimenten voor de scheids die, zoals we gewend van hem zijn, een goede wedstrijd floot en een aandachtspunt voor ons team, nu loopt het goed af, maar tegen een betere tegenstander zal deze wisselmethode nog een keer afgestraft worden.