Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

11 april 2015 10:30

Scheidsrechter

Meinderts, A.N.

Met nog 5 wedstrijden te gaan doen we (nivo 6) nog steeds mee voor de kop. De competitie is absoluut nog niet beslist, en met z'n drieën (VVAC, GJS en wij) maken we nog steeds kans om kampioen te worden, zij het wel dat wij voorlopig nog op de meest ongunstigste plaats staan. Maar de bal is rond, en kan raar rollen.

Vandaag de uitwedstrijd tegen Raptim. Geen idee wat je te wachten staat. Als ze een eigen scheidsrechter hebben weet je van te voren dat het een zware ochtend gaat worden. Maar bij aankomst bleek dat er gelukkig een scheids door de KNVB was toegewezen. Nadat onze grens de nodige complimenten in ontvangst had genomen over zijn fluitkwaliteiten van de thuiswedstrijd (je kunt je kwaliteiten maar ergens in kwijt) floot, na een volledige screening van onze spelers de fluitist om kwart voor 11 voor de aftrap. Wij licht gehavend, Ruben, Mark, Pim, Arno en Roelof niet aanwezig. Maar doelstelling is om te winnen, dan blijven we meedoen, en met een gehavend team moet dat ook kunnen. Vanaf de aftrap ging de vijand er vol in, maar eenmaal bij de 16 gingen ze naar mekaar overspelen, en verprutste zo iedere keer een kans. Daar moet je van profiteren. En dat deden wij. Na een rush over rechts een mooi schot rechts boven in de hoek, keeper kansloos en Ewout legde de eerste erin. En nog geen 3 minuten later een corner van Gijs, geholpen door de wind en de bal draaide schitterend in de rechter bovenhoek, 0-2. Daarna kansen genoeg, maar de keeper van de vijand wist de ballen op miraculeuze wijze iedere keer uit het doel te houden.

Tijdens het theekransje afgesproken om na de rust met dezelfde bezetting van start te gaan. Wederom eenzelfde beeld, wij het betere team, een vijand die de aanvallen iedere keer wist te verprutsen, en een keeper die van elastiek leek, ieder schot van ons werd geblokkeerd. Maar uiteindelijk was het Maarten die de blokkade wist te breken, en na 75 minuten stond het 0-3. Daarna werd het beeld niet veel beter, wederom een vijand die dit keer onze grensrechter een waardeloze vent vond en het nodige over hem heen kreeg. Ach ja, hij heeft een brede rug en wordt alleen maar breder, dis hij kan het hebben. Maar uiteindelijk na 91 minuten floot de goedfluitende scheids voor het laatst en waren er weer drie punten binnen. Volgende week thuis tegen Arkel, zou geen probleem mogen wezen